Microsoft Office вече е достъпен за шлемовете Meta Quest

Мария Иванова Последна промяна на 20 декември 2023 в 11:42 821 0

Microsoft Meta

Снимка Meta

Microsoft Office вече е достъпен за шлемовете Meta Quest

Притежателите на шлемове за виртуална реалност Meta Quest вече могат да използват безплатно Microsoft Word, Excel и PowerPoint. И трите приложения работят в среда със смесена реалност, така че потребителите да виждат какво се случва около тях.

Тъй като това са уеб версии на приложенията на Office, не е необходим абонамент за Microsoft 365 за използването им. Потребителите могат да изтеглят Word, PowerPoint и Excel безплатно от онлайн магазина на Meta Quest. За да започнат работа с тях във виртуална среда, те трябва да имат акаунт в Microsoft, както и да притежават един от четирите модела VR очила - Oculus Quest, Meta Quest 2, Meta Quest Pro или Meta Quest 3.

Интересното е, че Microsoft е запазил и трите приложения в малки размери (приблизително 1,3 MB всяко), тъй като работят в облака. Това поддържа висока производителност на шлемовете Quest и дава възможност на потребителите бързо да превключват между различни приложения, като докосват иконите в лентата с менюта в долната част на интерфейса на Quest.

Трите приложения могат да се стартират едновременно едно до друго в Meta Quest. За целта потребителите трябва да натиснат и задържат иконата на всяко приложение, след което да я плъзнат до една от трите налични позиции на прозореца.

Според The Verge обаче приложенията не са точно оптимизирани за виртуална реалност, така че на потребителите може да им се наложи да се борят с малки икони и други елементи, които не работят толкова добре в средата. Освен това, писането на екранната клавиатура на Quest може да бъде предизвикателство. Това означава, че потребителите, които искат да свършат сериозна работа, ще трябва да използват Bluetooth аксесоари, като например външна клавиатура и мишка.

Свързването им става лесно през настройките на Meta Quest. Оттам трябва да се избере списъка с устройства и следвайки инструкциите да се свържат Bluetooth клавиатурата и мишката с шлема. Според отзивите на потребителите, взаимодействието с приложения като Word, Excel и PowerPoint е много по-лесно, използвайки мишка и клавиатура.

През октомври миналата година, Meta и Microsoft обявиха амбициозното си партньорство за предоставяне на Microsoft Office, Azure и дори Windows 11 на шлемовете за виртуална реалност Meta Quest. Тринайсет месеца след обявяването на партньорството, четири от обещаните приложения - Word, Excel, PowerPoint и OneDrive - вече са достъпни за Quest. Microsoft също така работи по въвеждането на Word, Excel и Teams в очилата за виртуална и смесена реалност Vision Pro на Apple.

За тези, които предпочитат игрите пред работата с офис приложения вече съществува възможността за стриймване на Xbox игри към Meta Quest чрез приложението Xbox Cloud Gaming, което в момента работи в бета версия.

Видео - https://youtu.be/TF7jknY3hYk?si=-FwVRcUQC_FZ8w2A

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !