Microsoft дава опция за инсталиране на Windows 11 и на по-стари компютри, но с тази подробност

Offnews Последна промяна на 30 август 2021 в 10:28 369 0

В края на миналата седмица стана ясно, че Windows 11 все пак ще може да се инсталира и на по-стари компютри. От компанията споделиха, че това може да стане ръчно през ISO файл вместо през Windows Store.

При тази възможност от компанията посочват, че не могат да гарантират съвместимостта и стабилността на системата. Малко след това обаче Microsoft споделят пред The Verge, е има още една подробност, която е значителна.

При използване на горепосочения метод за неподдържани компютри те няма да получават обновление, вероятно дори и поправки за сигурността и драйвери. Доста вероятно е това да е просто застраховка от страна на компанията, а и допълнителен метод да накара потребителите да не предприемат подобна стъпка.

Разбира се по този начин и доста хора ще трябва да сменят компютъра си с нов. На теория ако изберете този път ще трябва сами да търсите нови драйвери за компонентите си. По-малко неприятна ще е липсата на добавки за нови функционалности. Те е възможно да бъдат добавени отново с ръчно изтегляне и инсталиране на по-нов вариант.

Най-лесно за потребителтие, които имат възможност за това, разбира се ще е да купят съвременен компютър, с който няма да се налага да прибягват до подобни странични варианти.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !