Meta въвежда решения с изкуствен интелект в Instagram, WhatsApp и Messenger

Павлин Луканов Последна промяна на 29 септември 2023 в 16:15 265 0

Apps AI

Снимка Meta

Meta въвежда решения с изкуствен интелект в Instagram, WhatsApp и Messenger

Добавянето на технологии изкуствен интелект (AI) във всевъзможни продукти върви с пълна сила. Най-новите такива решения намират място в част от решенията на Meta, като по-рано през годината главният изпълнителен директор на компанията, Марк Зукърбърг, загатна за разработката на персони с AI. Той сподели, че има специален екип, който работи за въвеждането на подобни текстово базирани решения в Messenger и WhatsApp, както и на база изображения в Instagram.

По този начин Meta направи сериозна заявка по отношение на генеративните AI възможности, които според Зукърбърг ще достигнат до всички популярни чат приложения. Сега тези планове вече започват да придобиват форма, като компанията обяви множество задвижвани от AI ботове за WhatsApp, Messenger и Instagram.

Отговорът на Meta на ChatGPT, Bing Chat и Google Bard е познат под името Meta AI, като разчита на модела Llama 2. Решението може да отговаря на запитвания и прави това чрез търсене на информация в Интернет, което е възможно благодарение на партньорството с Bing. В бъдеще Meta AI ще достигне и до умните очила Ray-Ban Meta и шлема Quest 3.

От мета обозначават своя чатбот с изкуствен интелект като удобен инструмент за планиране на пътуване с приятели в WhatsApp групов чат например. Просто напишете „@MetaAI /imagine“ последвано от специфичното запитване и ботът ще направи останалото.

Що се отнася до Instagram, там идват няколко нови функционалности за редакция на базата на технологията на Emu. Едното решение е наречено Restyle и добавя визуални ефекти към снимките на база на текстово описание. Backdrop от друга страна заменя задния фон с нещо, което харесвате.

Заедно с чатбота и възможности за редакция на снимки от компанията въвеждат и AI стикери на база на Llama 2 и Emu. Този инструмент преди време беше открит под формата на бета тестове. Чрез него ще можете да генерирате собствени стикери чрез текстово описание. Тази възможност първоначално ще достигне до някои англоговорящи потребители в WhatsApp, Messenger, Instagram и Facebook Stories през идните месеци.

Мета също така разкри и нови ботове със собствени персоналности на база на звезди като Крис Пол, MrBeast и др. някои от тях вече са в бета в САЩ, а скоро ще бъдат добавени и други. Новите чатботове могат да помогнат на компанията да се конкурира с други технологични гиганти. Те може да предоставят повече възможности за забавления на потребителите с по-интерактивно изживяване. Освен това се демонстрират и възможностите в сферата на AI на Meta.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !