Messenger въвежда шифровани от край до край групови чатове и обаждания до всички

Offnews Последна промяна на 31 януари 2022 в 07:30 1208 0

Шифроването от край до край има за цел да предпази потребителите на чат приложението от хакери. Това е важна функция, която много разработчици вече са внедрили в своите приложения.

Messenger флиртува с E2EE от 2016 година, когато пусна “тайни разговори”, нова по това време опция, която позволи на потребителите да задават таймер за самоунищожаване на своите съобщения.

Сега Meta оябви, че има важна актуализация за криптираните чатове от край до край на Messenger, включително и факта, че след като започна да тества E2EE за групови чатове, гласови и видео разговори, сега функцията ще е достъпна за всички.

Заедно с функцията за сигурност, Messenger обяви, че въвежда ново известие, когато открие, че някой прави екранна снимка на изчезващо съобщение. Това е същата функция, която приложението предлага и в режим на изчезване, с единствената разлика, че сега ще бъде въведена за всички в следващите няколко седмици, що се касае до изчезващи съобщения в E2EE чатове.

Освен това GIF файловете и стикерите вече могат да се използват и в криптирани от край до край чатове, както и реакциите. Последното може да се ползва, като използвате жеста за докосване и задържане на съобщение, за да изведете набор от реакции, които можете да добавите.

Друга интересна нова функция, която се предлага на потребителите на Messenger, е възможността да отговаряте на конкретни съобщения в криптираните от край до край чатове, чрез продължително натискане или плъзгане за отговор. Налични са и индикатори за въвеждане за криптирани 1:1 и групови чатове.

Добавена е и нова опция за препращане на съобщения чрез продължително натискане на съобщението, заедно с баджа “потвърдено” за Е2ЕЕ чатове, за да помогне на потребителите на Messenger да идентифицират автентичните акаунти.

Не на последно място, потребителите на Messenger вече могат да запазват видео или изображение чрез продължително натискане на всяка медия, която получават, както и да редактират всяка снимка или видео от галерията си, преди да ги споделят.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !