LAPSU$ хакнаха Samsung и започнаха да публикуват файловете като торенти

Offnews Последна промяна на 06 март 2022 в 11:46 676 0

Hackers leak 190GB of alleged Samsung data, source code

Хакерската групировка LAPSU$ проникна в сървърите на южнокорейската компания Samsung и открадна секретни данни с общ капацитет около 190 GB. Да добавим, че съвсем наскоро същите хакери откраднаха 1 TB информация от Nvidia.

Откраднатата от Samsung информация включва:

  • Сорс кодът на Trusted Applet - аплетът за хардуерна криптография, двоично криптиране и контрол на достъпа във Samsung TrustZone средата
  • Алгоритмите за биометрично отключване на компютърните устройства, с кодовете на зареждащите програми за смартфони и таблети на Samsung
  • Съхраняваният в тези сървъри конфиденциален сорс-код на Qualcomm
  • Сорс кодът за активиране сървърите на Samsung
  • Сорс кодът на технологиите за логване и автентификация в акаунтите на Samsung

Всички откраднати файлове са компресирани във вид на архив, който е разделен на три части. Всяка една отделна част включва сорс кодове и програми на различните технологии на Samsung. Това огромно изтичане на данни може да се използва от хакерите за изучаване на защитите в устройствата на южнокорейската компания и създаването на вредоносни програми за тяхното заобикаляне. Част от файловете вече започна да се появява в уеб пространството във вид на торенти.

Засега не се знае дали хакерите ще искат откуп, но се вижда, че те не възнамеряват да продават откраднатото от Samsung, а веднага започнаха да публикуват трите части на този архив във вид на торенти. Интересно е, че в случая с Nvidia същите хакери решиха да продадат за един милион щ. долара информацията за ограничаването скоростта на добив на криптовалута с помощта на видео картите RTX 30.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !