Как българското мобилно приложение TouchMenu може да върне клиентите в хотелите и заведенията

Offnews Последна промяна на 17 март 2021 в 14:07 5876 0

През последните месеци българското приложение TouchMenu се наложи в сегмента на заведенията и постепенно навлезе и в хотелиерския бранш у нас. Продуктът представлява дигитално меню, посредством което клиентите могат да си поръчват резервации, нощувки, храна, напитки и различни други услуги направо през телефона. При това – намалявайки до минимум физическия контакт и улеснявайки както служителите, така и клиентите на туристически обекти, ресторанти, барове и др. Именно това го направи предпочитано в условията на социална дистанция и страх от докосване на общи повърхности.

 

Уеб-базираното приложение вече спомогна редица бизнеси в хотелиерския и ресторантьорския бранш да предлагат по-безопасно своите услуги, връщайки си доверието на клиентите и създавайки една по-сигурна среда за тях. Сега TouchMenu ще се опита да им помогне и да излязат от кризата, увеличавайки техните продажби и помагайки им да привлекат нови клиенти.

 

“Добавили сме в TouchMenu редица допълнителни функции, свързани с популяризиране, споделяне с приятели, нови начини за поръчка и доставка, както и анализ на данните за продажбите” - споделя Тодор Бобев, основател на проекта. Според него, в бъдеще именно функционалностите за увеличаване на продажбите ще са ключова причина за използването на приложението от повече хотели и заведения. Ето и най-интересните сред тях:

 

Обектът може да привлече нови клиенти, които не са го посещавали никога

 

TouchMenu позволява на заведенията и хотелите да привлекат съвсем нови клиенти, които не са ги посещавали преди. Приложението информира потребителите за най-близките обекти в района и подробности за техните услуги и цени. По този начин те могат да попаднат на ново заведение или хотел и да харесат неговите предложения, само защото се намират наблизо, дори и никога преди това да не са го чували.

 

Възможности за промоционални предложения

 

Дигиталното меню предлага и разнообразни възможности за промоционални предложения и крос - продажби, които могат да генерират допълнителни приходи за обекта, увеличавайки средния приход от един клиент. По-лесно се промотират също нови продукти, партньорски продукти и услуги.

 

Програма за лоялност

 

Освен това TouchMenu разполага и с партньорска програма за лоялност, която стимулира клиентите чрез различни бонуси да изберат предложенията на определени кафета, ресторанти, пицарии и хотели.

 

По-доволни клиенти

 

Интегрирайки дигиталното меню в работния си процес, обектите подобряват качеството на обслужване, което може да доведе до по-доволни клиенти, а от там и по-силна реклама „от уста на уста“. Времето за обслужване е много по-кратко, няма забравени поръчки, нито надписани сметки. Ограничени са директните контакти с екипа, както и докосването на общи повърхности.

 

Поръчки направо през телефона

 

Приложението осигурява на клиентите на заведения възможност да си поръчват направо през своите смартфони, още преди да са пристигнали. Това им позволява направо да си вземат поръчката за вкъщи или пък да консумират повече, след като седнат на място. За улеснение на клиентите дигиталното меню има вградена опция за разплащания, както и възможност за превод на неограничен брой езици. Тези функции бяха особено полезни във връзка с изискванията за социална дистанция през последните месеци, но могат и занапред да разширят бизнеса на ресторантите, другите видове заведения и хотелите, предоставяйки им мощен нов канал за продажби.

 

Анализ на поведението на клиентите (Business Intelligence)

 

TouchMenu предоставя на мениджмънта на хотели и заведения детайлна статистика за потреблението, навиците и нагласите на техните клиенти. Така те могат да правят промени в реално време, отговаряйки на потребителските нагласи и в крайна сметка да увеличат средната стойност на поръчките. На практика приложението дава на ресторантьорите и хотелиерите 360-градусов поглед върху техния бизнес и им позволява да реагират своевременно на динамичните пазарни промени.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !