Излязлото наскоро обновяване за Windows 10 и 11 създаде проблеми с VPN връзките

Offnews Последна промяна на 14 януари 2022 в 16:42 504 0

52

След инсталирането на поредния ъпдейт за Windows 10 и Windows 11 редица компютри започнаха да се сблъскват с проблеми при мрежовите връзки. Най-много пострадаха потребителите на различни VPN услуги. В уеб пространството вече се появи инструкция за оправяне на този проблем и сега се очаква Microsoft да предложи поредния пач.

Потребителите на форума-социална мрежа Reddit, както и на други уеб ресурси съобщиха, че проблемът възниква след изтеглянето и инсталирането на най-новия официален ъпдейт, като това става при опит за осъществяване на VPN връзка с помощта на стандартния Windows клиент.  Възникват проблеми и при работата с някои външни решения, включително Ubiquiti, SonicWall, Cisco Meraki и други. Независимо от провайдъра и версията на операционната система на екрана излиза съобщение за грешка.

Единственият начин за отстраняване на този проблем е деинсталирането на съответния пач. За тази цел е необходимо да бъде намерен ъпдейта KB5009566 за Windows 11 или KB5009543 за Windows 10. За неговото деинсталиране са необходими администраторски права.

Освен това, същото обновяване създава проблеми в работата на Windows Server, където започват циклични рестартирания, губи се достъпът до дисковете, форматирани с файловата система ReFS, не може да се използва виртуализацията Hyper-V.

Засега няма коментари от страна на Microsoft.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !