Изкуствен интелект поема контрол над бизнеса ви с новата версия на аналитичния софтуер Tableau

Нови AI функционалности превръщат суровите данни в изводи

OFFNews.bg Последна промяна на 16 ноември 2022 в 13:43 919 0

Бизнес

Снимка Pixabay

Бизнес

Най-новата версия 2022.3 на аналитичния софтуер Tableau вече е на разположение на потребителите, предоставяйки им допълнителни инструменти за анализ и прогнози, динамични дашбордове, както и оптимизация на сигурността и сървърното натоварване. BI (Business Intelligence) системата предлага още много нововъведения, които помагат за по-ефективното използване на данните, информират от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичното решение.

“През последните години технологиите за изкуствен интелект се развиват с много бързи темпове. Напоследък те станаха популярни сред широката общественост с възможностите им да рисуват картини и дори да създават музика, почти неразличимо от човека. В системите за управление на бизнеса обаче развитието им е не по-малко впечатляващо и BI софтуерът Tableau е типичен пример за това. А новата версия добавя още по-мощни AI функции, които помагат дори на неспециалисти да черпят от силата на данните в работата си” - посочва Даниела Димова, маркетинг мениджър в софтуерната компания.

Нови AI функционалности превръщат суровите данни в изводи

Едно от съществените нововъведения в решението, което предлага обяснения и допълнителни ресурси към всяко работно табло на екрана, е новият панел Data Guide. Той елиминира нуждата от търсене на отклоненията в данните и причините за тях и предоставя повече време за анализ и реакция. Панелът включва две нови интелигентни функционалности, задвижвани от AI алгоритми. Първата е наречена Data Change Radar и анализира данните за отклонения, показвайки потенциалните причини за тяхното възникване. Втората - Explain the Viz - проследява стойностите на данните за определен период от време и при всяко следващо обновяване автоматично маркира показатели, които са извън обичайната норма.

Повече бързина с динамично променящите се работни табла (dashboards)

Те са втората съществена нова функционалност в Tableau 2022.3. и допринасят за по-експедитивна работа с данните, които се променят динамично според профила и нуждите на всеки отделен потребител. “Това е една добра възможност за създаване на динамично съдържание, отговарящо на индивидуалните нужди на потребителите само с няколко лесни стъпки” - допълват още от Тим ВИЖЪН България.

Анализи за напреднали с Table Extensions

Потребителите на Tableau 2022.3 могат да се възползват от възможностите на новите Table Extensions, които позволяват динамично вмъкване на цели таблици с данни от аналитични инструменти като Python, R, Einstein Discovery и др. директно в Tableau. По този начин могат да се създават сложни модели и прогнози с различни нива на детайлност, а динамичното преизчисляване на данните позволява резултатите да се получават в реално време.

Оптимизирано сървърно натоварване

Нови оптимизации в Tableau Server позволяват както планиране на фоновите процеси, така и динамично добавяне на ресурси. По този начин скоростта на работа не се забавя в пикови моменти на натоварване. В добавка, новият Activity Log позволява детайлен анализ на това как потребителите в съответната организация използват Tableau.

За желаещите да се научат да работят със софтуера Тим ВИЖЪН България организира последното си за тази година обучение, което ще се проведе от 7 до 9 декември. Курсът ще запознае участниците с основните функционалности, предназначение и добри практики за работа с Tableau. Включена е и практическа част, която ще предостави възможност за незабавно приложение на всичко научено под напътствията на сертифицирани експерти.

Повече информация за събитието има тук: https://team-vision.bg/obuchenie-za-rabota-s-tableau/

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !