iPhone 13 и някои от по-старите модели са засегнати от няколко проблема след актуализацията до iOS 15

Offnews Последна промяна на 30 септември 2021 в 06:13 2364 0

Apple-iPhone-13-camera-800x450

Изглежда, че iOS 15 не беше съвсем готова за официално пускане, колкото очаквахме. Окончателната версия беше пусната преди 10 дни, на 20 септември, но вече започна да създава някои проблеми.

Собственици на новия iPhone 13 съобщават за периодични проблеми с докосването и чувствителността на дисплея в някои приложения, невъзможност да отключват устройствата си и др. Този проблем кара устройствата да игнорират докосване от страна на потребителя.

Бъгът изглежда изчезва след многократни опити, докато телефонът разпознае докосването, или след като потребителя го рестартира. Това засяга функцията за събуждане на телефона, което означава, че iPhone 13 няма да реагира, след като докоснете екрана му.

Отзиви за досадния бъг вече има в Reddit, Twitter, форумите на MacRumors и Apple Support. В постовете се споменава също така и, че проблемът понякога засяга целия дисплей, докато сензорното въвеждане в приложение обикновено липсва около ъглите на устройството.

Сред оплакванията има и такива за сривове в приложението Mail, неразпознаване на часовника и др. В някои от тях се споменават и проблеми с паметта на устройствата, Apple Music, уиджетитът на Spotify и цялото приложение, което източва батерията на телефона по-бързо от очакваното.

Добрата новина е, че тези бъгове изглеждат софтуерни, тъй като по-стари модели iPhone също са засегнати след актуализацията до iOS 15. Apple вече пусна бета версия на iOS 15.1, която ще отстрани част от проблемите, а усилено се говори, че преди нея ще има поне още един малък ъпдейт iOS 15.0.1, който може да пристигне всеки момент.

Все пак, ако все още не сте актуализирали своя iPhone до iOS 15, можете да изчакате още малко, преди да го направите. От тази година компанията дава възможност на своите потребители и да останат на по-старата iOS 14, ако желаят, като ще продължат да получават актуализации за сигурност.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !