iOS 14.3 се очаква тази седмица с множество нови функции

Offnews Последна промяна на 14 декември 2020 в 06:53 4292 0

ios14.3

iOS 14.3 ще добави поддръжка за безжичните AirPods Max, абонаментната услуга Fitness+, фотографският режим ProRAW, както и допълнителни актуализации на Safari, поверителността в AppStore и др.

Apple вече пусна iOS 14.3 Release Candidate за разработчиците и публичните бета тестери, а окончателната версия на операционната система трябва да пристигне днес. Най-големият намек за това е дебютът на абонаментната услуга на компанията Fitness+, за чието използване и регистрация, потребителите ще се нуждаят от iOS 14.3.

Актуализацията ще предостави също така и дългоочакваният режим ProRAW, опция за запис на видеоклипове с 25 кадъра в секунда, актуализации за Apple TV+ и поддръжка на новите безжични слушали AirPods Max. AirPods Max предлагат аудио с висока точност, Adaptive EQ, Active Noise Cancellation, Transparency Mode и Spatial Audio.

Интересно е да се отбележи още, че Apple премина от използване на Gold Master към Release Candidate за това, което по същество представлява последната и окончателна бета версия, изключвайки всякакви поправки за стабилност или функции. До сега компанията използваше Gold Master, за да обозначи последната тестова компилация на iOS, преди окончателната версия да бъде пусната за всички потребители.

За любителите на мобилната фотография, актуализацията до iOS 14.3 ще предостави ProRAW режим на камерите на iPhone 12 Pro, което им дава RAW изображения с много по-голям размер на файла от стандартните, заедно с някои настройки за намаляване на шума и експозицията. Снимките ProRAW могат да се редактират в приложението Photos на телефона и вече ще има опция за запис на клипове с 25 кадъра в секунда. Приложението Apple TV също получава ъпдейт с новия раздел Apple TV+, който ще улесни откриването на съдържанието във вашия абонамент за стрийминг платформата.

Актуализацията ще добави и опция за огледални селфита при по-старите модели iPhone. Тя ще е налична за всички поддържани устройства от iPhone 6s насам. Заедно с iOS 14.3 очакваме и окончателната версия на watchOS 7.2, тъй като Apple Fitness+ работи с Apple Watch и ще изисква новата версия на операционната система.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !