Интеграции с популярни платформи, нови дизайни и собствен кеширащ модул са сред новите функционалности в Сайт билдър

Offnews Последна промяна на 23 февруари 2021 в 08:50 6113 0

Сайт билдър

SaaS (Software as a Service) услугата Сайт билдър получи редица обновления, които разширяват възможностите на изработените с нея уебсайтове. Те вече могат да се интегрират лесно с имейл платформата MailChimp, както и с логин системите на Google и Facebook, разполагат със собствен механизъм за кеширане и редица други нови функционалности.

SaaS услугата е част от портфолиото на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тя е подходяща за всеки, който иска лесно и бързо да стартира онлайн или да изгради своя първи сайт, като не изисква технически познания или сложна поддръжка. През 2020 година броят на бизнесите, които имат активни сайтове на платформата Сайт билдър, е нараснал двойно спрямо 2019 година.

През последните месеци интересът към Сайт билдър продължава да е голям, тъй като голяма част от бизнесите осъзнават, че дигиталното присъствие е ключово за приспособяването им към „новото нормално“. Сайт билдър е софтуерно решение, с което те могат да стартират бързо онлайн – в рамките на дни. От хостинг компанията съобщиха, че сферите, в които SaaS платформата намира най-широко приложение, са бизнес консултирането, психологическата помощ, строителството и проектирането. Ето и новостите в платформата:

Кеширащ модул

Сайт билдър вече има собствен механизъм за кеширане, който се активира с един бутон през администрацията на уебсайта. Той служи за ускоряване на скоростта и подобряване на представянето на сайта в търсачките, както на потребителското преживяване. Скоростта е ключов фактор при класирането сред търсещите машини, като той ще става все по-значим за всеки уеб проект.

Възможност за запазване на няколко работни версии на сайта

Тази опция позволява на собствениците на уебсайтове да експериментират с тяхното съдържание и дизайн, без да се отразяват промените на живо. Вече е много по-лесно възстановяването на избрана версия на сайта. Добавена е и възможност за публикуване на съдържание в определен бъдещ момент, а не само запазване и публикуване на промените в реално време.

Нови интеграции

Сайт билдър на СуперХостинг.БГ вече поддържа интеграция с имейл платформата MailChimp, която позволява създаването на имейл лист с абонати за изпращане на бюлетини. В добавка - вече е възможно да се води чат през платформата на Hubspot, както и да се осъществява вход (login) с потребителския акаунт чрез Facebook, Google и VKontakte.

Наличие на опция за регистрация на потребители

Вече посетителите на сайтове със Сайт билдър се радват на нова функционалност за регистрация на потребителски профили. Това позволява на собствениците на сайтове да предлагат по-сегментирани решения, услуги и продукти, както и да ги маркетират по-добре. Функционалността е в голям плюс за всички, които искат повече персонализация за своите посетители на сайта и клиенти.

Нови шаблони (дизайни)

СуперХостинг.БГ предлага и няколко нови шаблона (дизайни), които могат да са от полза на собствениците на уебсайтове, стартиращи тепърва своя проект. Те са оптимизирани за определени браншове - за сватбен уебсайт, ветеринарна клиника, агенция за дигитална реклама, както и за любителите на животните.

Pop-up прозорци

Добавянето на изскачащи (Pop-up) прозорци е чудесен инструмент за привличане на вниманието на потребителите. Те водят до добри резултати, защото напомнят на посетителите какво могат да направят – да се възползват от промокод за отстъпка или друг вид промоция (оферта), да се абонират, регистрират или друго. Чудесен инструмент за генериране на повече конверсии през фирмения сайт.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !