И второто обновяване за оправянето на печата във Windows 10 се оказа проблемно

Offnews Последна промяна на 21 март 2021 в 09:52 5774 0

xer

Тази епопея започна преди десетина дни, когато Microsoft представи ежемесечното кумулативно обновяване за Windows 10, което се разпространява във всеки втори вторник на месеца  (Patch Tuesday). Освен многобройните поправки на различни бъгове, този ъпдейт донесе твърде неприятен проблем. Потребителите започнаха масово да се оплакват, че операционната система се срива и показва Синия екран на смъртта при опит за разпечатване на нещо. Проблемът стана масов, понеже това обновяване се инсталира автоматично и не иска разрешение от потребителя.

Разбира се, след няколко дни софтуерният гигант представи обновяване на обновяването - пачът KB5001567, който трябваше да реши всички проблеми с печата. Уви, това не помогна и при някои потребители ситуацията стана още по-печална - принтерите започнаха да печатат документите без таблиците и вмъкнатите изображения, а от време на време излизаха изцяло черни листи, които изразходват много консумативи.

Microsoft реагира и на 19 март представи втори ъпдейт на първоначалното кумулативно обновяване - KB5001649, но и тук нещата не преминаха гладко - почти всички потребители започнаха да се оплакват за излизането на грешката 0x80070541 при инсталацията, която означава, че новият ъпдейт не е съвместим с обновяването Patch Tuesday, с което започна всичко.

Все пак има начин да се реши този проблем - необходимо да се изтегли правилната версия на втория пач от официалния сайт на Microsoft и да се инсталира ръчно. След това грешките с печата спират да се появяват, но няма гаранция, че няма да се появят нови.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !