Хакерската група LAPSUS$ публикува сорс кода на онлайн услугите Microsoft Cortana и Bing

Offnews Последна промяна на 23 март 2022 в 09:58 636 0

Microsoft Hacked

Хакерската група LAPSUS$ съобщи, че е успяла да проникне в акаунтите в Azure DevOps на редица служители на Microsoft и е успяла да открадне сорс кода на няколко големи проекта на софтуерния гигант. Едновременно с това бяха публикувани скрийншоти на хранилищата със сорс кодовете на Bing и Cortana. Информацията първоначално бе публикувана в техния Telegram канал, но после бе премахната от там. Да напомним, че същата хакерска групировка успешно атакува компаниите Samsung, NVIDIA, Vodafone, Okta и Ubisoft.

Microsoft потвърди тази информация и заяви, че данните на нейните клиенти са в безопасност. "Проведеното вътрешно разследване показа, че е компрометиран само един акаунт, който е с ограничен достъп. Нашите специалисти по информационна безопасност бързо реагираха на ситуацията и премахнаха последствията от хакването на този акаунт, като едновременно с това предотвратиха по-нататъшната активност на хакерите" - съобщи софтуерният гигант.

Изданието Cyber Kendra допълва, че хакерската група LAPSUS$ е публикувала в свободен достъп сорс кодовете на 258 проекта, включително  Cortana, Bing и Bing Maps. Всичките файлове са компресирани в един общ архив с размер около 37 GB, който се разпространява чрез различните торент-тракери. В този файл освен сорс кодове има и имейли, сертификати, публични и частни ключове и друга чувствителна информация.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !