H2OOS може да е следващата операционна система на OnePlus

Offnews Последна промяна на 01 февруари 2022 в 06:41 498 0

Наскоро се появи слух, че OnePlus се готви да обедини своите операционни системи Oxygen OS и Hydrogen OS и да ги нарече H2OOS. Hydrogen OS или H2OS беше базирана на Android операционна система на компанията без Google, която тя използваше за телефоните си, доставяни в Китай, докато не започна да използва ColorOS след сливането си с OPPO.

Популярният източник Мукул Шарма публикува снимка на търговстата марка на OnePlus H2OOS в Twitter. В дискусията става ясно, че предстоящата унифицирана версия на софтуера ColorOS, Oxygen OS и Hydrogen OS ще се нарича H2OOS.

Изглежда обаче, че не всичко е точно така. OnePlus за пръв път подаде търговската марка H2OOS преди седем години в Китай. Тогава беше представен OnePlus 2, но е малко вероятно компанията да съживи марката седем години след като е била подадена заявката.

Според AndroidPolice OnePlus обаче е подала ново заявление за същия срок, което е било пазено в тайна. Така компанията флиртува с идеята за брандиране на Hydrogen OS като H20S или H2OOS, но няма доказателства в подкрепа на тази спекулация.

За да попречи на конкуренти да използват подобно име, OnePlus е подала заявка за търговска марка през 2015 година, но дали планира да я използва в бъдеще далеч не е ясно. Всъщност идеята компанията да избере марката H2OOS за своето унифицирано име за Oxygen OS и ColorOS изглежда доста пресилена.

Най-вероятно името на операционната система ще стане ясно, заедно с глобалния дебют на OnePlus 10 Pro. Все още обаче няма официална информация за това, кога устройството ще достигне световните пазари. Според някои източници това може да се случи в следващите месеци, но твърдението не е подкрепено с доказателства.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !