Google закри приложението Podcasts, ето какви са алтернативите

Мария Иванова Последна промяна на 03 април 2024 в 15:21 921 0

Podcasts

Снимка Copilot/Dall-E AI Image

Google закри приложението Podcasts, ето какви са алтернативите

Технологичният гигант Google обяви прекратяването на своето приложение за подкасти - Google Podcasts. Решението, което беше споменато за първи път през септември 2023 г., влезе в сила от 2 април. Така, въпреки своята популярност, Google Podcasts се присъедини към дългия списък от прекратени проекти на компанията, сред които са Google Reader, Google Plus и много други.

В изявление на уебсайта на Podcasts, Google призова потребителите да прехвърлят подкастите си към приложението YouTube Music, за което компанията твърди, че ще предложи "по-добра цялостна дестинация" както за слушателите, така и за създателите на съдържание. Всеки, който желае, ще има време до юли 2024 г., за да завърши миграцията.

Google обещава, че YouTube Music ще въведе функции, насочени към общността, откритията и безпроблемния преход между аудио и видео съдържание. В допълнение към аудио подкастите платформата ще разполага с видео подкасти, както и с достъп до YouTube - един от най-големите източници на музикално и подкаст съдържание в интернет.

Миграцията е част от стратегията на Google да консолидира своите музикални и аудио услуги в едно приложение. Потребителите, които все още не са прехвърлили подкастите си, могат да го направят чрез функцията за импортиране в приложението.

За тяхно улеснение, компанията предостави ръководство за прехвърляне на абонаменти от Google Podcasts към YouTube Music. Процесът включва експортиране на абонаментите от приложението Podcasts и импортирането им в YouTube Music.

Ето как можете да преместите абонаментите си:

- Отворете приложението Google Podcasts;
- Изберете “Export subscriptions” (Експортиране на абонаменти) в горната част на началната страница на приложението;

Получавате две опции - да експортирате или в YouTube Music, или в други приложения.
Изборът на YouTube Music ще отвори приложението, където можете безпроблемно да импортирате и да започнете отново да слушате подкастите си.

Ако изберете други приложения, Google Podcasts ще експортира абонаментите ви като файл “OPML”, който след това можете да импортирате в други приложения за подкасти, като например Pocket Casts, AntennaPod, Spotify и други.

Припомняме, че услугата Google Podcasts стартира за първи път през 2018 г. и подкастите ѝ бяха обвързани с Google Play Music. Когато излезе, тя се фокусираше предимно върху интеграцията с Google Assistant и събираше информация за потребителските навици, с цел предлагане на по-персонализирани препоръки. С течение на времето услугата се усъвършенства и се превърна в едно от най-популярните приложения за подкасти, което може да се похвали с над 500 милиона изтегляния само в Google Play Store.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !