Google въвежда три нови AI функции в браузъра Chrome

Мария Иванова Последна промяна на 26 януари 2024 в 16:38 792 0

Chrome AI

Снимка Google

Google въвежда три нови AI функции в браузъра Chrome

Google обяви, че скоро ще добави три нови функции, задвижвани от изкуствен интелект, към браузъра си Chrome за Mac и Windows. Те ще включват възможност за умно организиране на потребителските раздели (табове), персонализиране на темата, както и помощ при писане на постове във форуми и онлайн рецензии в интернет.

Вграденият помощник за писане

в Chrome наподобява вече наличната функция в експерименталното AI търсене на Google - SGE (Search Generative Experience), която позволява на потребителите да получат помощ при съставянето на имейли с различен тон (формални или неформални) или с различна дължина. Google предлага на потребителите да използват “Помогни ми да пиша”, за да съставят рецензии и имейли или да отговарят на покани за парти.

Все още експериментална, функция ще стане достъпна със следващата актуализация на Chrome, която ще бъде налична през следващия месец. Тя може да се извика лесно, чрез щракнете с десния бутон върху текстово поле или поле в уеб и след това чрез избиране на опцията “помогни ми да пиша”. За целта потребителят трябва да започне да пише, след което изкуственият интелект на Google ще му помогне с логически свързани предложения.

Умно организиране на табовете

Освен за помощ при писане, изкуственият интелект в Chrome може да се използва и при персонализирането на браузъра. Това досега се правеше ръчно чрез функцията Tab Groups, която позволяваше на потребителите с много табове, да ги организират в групи. С новия Tab Organizer, Chrome автоматично ще предложи и ще създаде групи на основа на разделите, които вече са създадени. Функцията се активира, след като потребителят щракне с десния бутон върху даден раздел и избере опцията “Организирай подобни раздели”.

В добавка, Chrome ще предложи имена и емоджита за групите раздели, които изкуственият интелект създава, за да ги направи по-лесни за откриване. Тази функция е предназначена да помага, когато потребителите пазаруват онлайн, планират пътувания или извършват други задачи, които обикновено изискват отварянето на много табове.

Персонализиране на темата

Google скоро ще позволи на потребителите и да генерират персонализирани теми за своя Chrome браузър. Функцията дава възможност за генерирането на теми по предмет, настроение, стил и цвят. За целта потребителите трябва да отворят страничния панел “Персонализиране на Chrome” и да кликнат върху “Промени тема”, след което да изберат новата опция “Създайте с AI”. За разлика от досегашните теми, които Chrome предлагаше, с новата функция всеки може да създаде собствена тема, която съответства най-добре на настроението му.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !