Google тества преработено приложение Weather за Android

Offnews Последна промяна на 02 юни 2021 в 07:12 7243 0

google weather

Приложението Google Weather за Android ще получи редизайн, който вече беше пуснат тестово в най-новата бета версия на Search миналата седмица. Малко след това обаче Google изтегли преработеното приложение, като една от вероятните причини за този ход е грешка при превключването в търсене на различни градове.

Премахването стана на сървърно ниво, но важното е, че няколко години преди това Google не беше пипала Weather. Реконструкцията идва с материална тема в лентата за търсене, заоблени ъгли и актуализирани индикатори за разделите.

Междувременно чекмеджето за навигация е заменено от аватара на вашия профил в горния десен ъгъл. Докосването му разкрива падащо меню за настройки с промяна на температурните единици и пряк път за добавяне към началния екран.

Доста странен естетичен стил, който Google е избрала за този редизайн на Weather е ярко бялата лента на състоянието, която преди беше тематизирана към текущото метеорологично състояние. Новият цвят съвпада с лентата за навигация и търсене, но е твърде ярък, особено при активна тъмна тема. Може би в бъдеще компанията ще оправи този бъг, за да се спазва нощния режим.

Други промени в приложението няма. Google все още използва данни на weather.com, но както вече споменахме грешки при избора на местоположението са най-вероятната причина за изтегляне на ъпдейта. Очакваме той да бъде пуснат отново в близките седмици.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !