Google работи върху подобряване на функционалността на Find My Device

Offnews Последна промяна на 21 юни 2021 в 07:07 5787 0

Find-My-Device-Android-Phone

Google работи върху подобряване на функционалността на Find My Device, чрез добавяне на Bluetooth откриване, подобно на Find My на Apple. Това става ясно от API на най-новата версия на услугата, което включва препратки към приложение, наречено Spot.

Както знаете, Android вече включва функцията Find My Device, която позволява на телефона ви да използва WiFi или клетъчна връзка, за да ви помогне да го откриете. Find My на Apple обаче добавя и Bluetooth и ултрашироколентова връзка към възможностите. Така изгубените устройства могат да излъчват сигнал от малък обсег, който близките iPhone да предават към сървърите на компанията, за да помогнат при локализацията им.

Google също планира да изгради подобна мрежа, въпреки че все още не е ясно колко обширна ще е платформата. Например дали ще работи с устройства на всички производители с Android и WearOS, или само с тези на Google.

Също така не е ясно как точно те ще си взаимодействат с мрежата. Предполага се, че Google ще пусне придружаващото приложение Spot, въпреки че целта му все още не е изяснена.

Както при всички спекулации, базирани на анализ на софтуера, няма гаранция, че Spot ще стане достъпно за обществеността. Нещо подобно се получи с Android Beam и евентуалното пускане на Nearby Share.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !