Google пусна финалната бета на Android 12

Offnews Последна промяна на 09 септември 2021 в 10:46 342 0

Android 12 20

Имате още един шанс да изпробвате Android 12 преди официалния ѝ дебют. Google пусна последната и финална бета за смартфони Pixel, включително Pixel 5a, и няколко други устройства.

Beta 5 е release candidate билд с фиксове и подобрения на производителността. Разбира се няма кой знае какви значителни промени спрямо предходните версии.

Очаква се финалната версия на Android 12 да се появи до няколко седмици. Ако се запази традицията, първи до нея ще имат собствениците на смартфони Pixel. След това през идните месеци новата операционна система ще се появи и на други устройства.

Основната промяна в Android 12 е прилагането на Material You дизайн схемата, включително с освежаване на дизайна. Има още флуидни анимации, както и цветова тема, която е в тон с тапета.

Добавени са и нови функционалности за защита на личните данни. Това включва отделен Privacy Dashboard, както и превключватели и индикатори за използване на камерите и микрофоните.

Има и по-ограничени промени на заден план. Сред тях са автоматично завъртане на базата на камерата и пълнофункционална търсачка на устройствата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !