Google прави AI инструмента за обработка на снимки Magic Eraser достъпен за всички абонати на Google One

Павлин Луканов Последна промяна на 24 февруари 2023 в 16:51 1019 0

Google Magic Eraser

Снимка Google

Google прави AI инструмента за обработка на снимки Magic Eraser достъпен за всички абонати на Google One

Google доста често добавя нови функционалности първо за смартфоните си Pixel, а някои от тях след време достигат и до по-голям кръг потребители. Сега отново сме свидетели на подобно решение на компанията, което засяга услугата ѝ Google Photos, която се използва от повечето потребители със смартфони с Android. Google Photos се сдобива с нови възможности за търсене на изображения, организиране, а и споделяне. Освен това инструментът, ексклузивен досега за телефоните Pixel, Magic Eraser, залагащ на технология с Изкуствен интелект, ще е наличен за по-широк кръг потребители.

Magic Eraser и други подобрени възможности за редактиране вече са налични за потребителите на Google One за Android и iOS. Всички потребители с Pixel също получават нов HDR видео ефект и ексклузивни стилове за колажи. Потребителите на Google One ще получат и безплатна доставка за поръчки при отпечатване.
Как обаче функционира Magic Eraser? Тази технология засича излишни елементи от снимките, като случайно попаднали хора например или дори кабели на заден фон. След това можете да ги премахнете лесно само с няколко докосвания. Освен това е предоставена възможност за ограждане или маркиране на други обекти, които искате да премахнете. Опцията Camouflage може да промени цвета на обекти от снимките, като така те ще се сливат по-естествено с останалото съдържание.

И докато и сега има опция за добавяне на HDR ефекти към снимки, за да се балансират по-тъмните зони на преден план и по-ярките на заден, сега има такава възможност и за видео съдържание. Така ще имате опция за засилване на яркостта и контраста на клиповете си, директно в приложението. Полезна добавка за лесна и бърза обработка, която е възможна през телефона.

За по-голям избор при създаване на колажи в Google Photos, компанията добавя няколко нововъведения в редактора на колажи. На първо място потребителите вече могат да прилагат стилове (Styles) към отделни снимки в редактора на колажи. Освен това редица стилове ще бъдат налични за Google One и телефоните Pixel. Сред дизайните за тези потребители са и такива, които са налични само за ограничено време, от Yao Cheng Design и DABSMYLA.

Още от днес абонатите на Google One могат да получат безплатна доставка за поръчка на принтирани материали в САЩ, Канада, Европейския Съюз и Обединеното Кралство. За да се възползвате от безплатната доставка за България, трябва да направите поръчка на стойност поне 25 лв.

Останалите функционалности поетапно ще бъдат активирани за потребителите с всички планове на Google One, както и за всички потребители с Pixel. Абонаментите за Google One започват с цени от 3,99 лв. на месец/39,99 лв. годишно за 100GB облачно пространство. Следващите стъпки са за 200GB и 2TB за съответно 5,99/20,99 лв. на месец или 59,99 /209,99 лв. годишно. Освен облачното пространство получавате още възможност за споделяне с до 5 души и допълнителни предимства, като горепосочените.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !