Google Photos web вече има разширени инструменти за редактиране на снимки

Мария Иванова Последна промяна на 19 юни 2023 в 11:48 435 0

Google Photos

Снимка Google

Google Photos web вече има разширени инструменти за редактиране на снимки

Една от популярните услуги за съхранение на снимки в “облака” Google Photos предлага и разнообразни възможности за редактиране на изображенията. Сред тях са основни корекции като изрязване, завъртане и изправяне, както и разширени функции като филтри, корекции на експозицията и цветовете.

В понеделник в Twitter екипът на технологичния гигант представи няколко нови инструменти за редактиране, добавени в уеб версията на Google Photos. Сред тях са функции като Portrait Light, Portrait Blur, Color Pop, HDR и Sky, които досега бяха налични само в мобилното приложение.

Екипът на компанията уточнява обаче че някои от тези инструменти ще изискват членство в Google One при достъп до приложението на компютър. Освен това, за безпроблемно използване на приложението, Google препоръчва компютър с поне 4 GB RAM и браузър, актуализиран до най-новата си версия.

"От днес членовете на Google One ще започнат да виждат допълнителни функции за редактиране на устройства с 4GB RAM и актуализиран браузър. Първоначално ограничени до мобилното приложение, сега можете да използвате много от подобрените функции за редактиране на компютъра си" - се казва в изявлението на Google.

За да променят начина, по който светлината влияе на лицето на човек на снимка, потребителите могат да използват функцията Portrait Light. Инструментът се използва за регулиране на източника на светлина и нейната интензивност при портретни изображения.

За да направят фона на дадена снимка по-малко рязък, потребителите разполагат с новата функция Portrait Blur. Тя създава ефект на размазан фон за снимки на хора, които не са портретни.

Colour Pop също е подходящ за снимки с хора и се използва, за да изпъкне цветът на предния план, а цветът на фона да избледнее. С HDR се увеличават нивата на яркост и контраст в изображението, а Sky променя цвета и контраста на небето.

Припомняме, че наскоро Google направи ексклузивната досега за Pixel функция Magic Eraser достъпна за всички абонати на Google One на мобилни устройства - както за Android, така и за iOS.

Характерно за този инструмент с изкуствен интелект на приложението е, че подобрява автоматично снимките, както и че прилага художествени ефекти. Тази функция обаче все още не е достигнала до уеб приложението Photos.

Междувременно Google започна да пуска бета версията на функцията Magic Compose, която използва генеративен изкуствен интелект, за да помага на потребителите да пишат текстови съобщения. В момента Magic Compose се разпространява приоритетно за премиум абонатите на Google One в САЩ, които са част и от бета програмата Messages в Play Store.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !