Google няма да ви позволи да се логнете в много стари версии на Android след 27 септември

Offnews Последна промяна на 02 август 2021 в 06:12 4395 0

US-IT-INTERNET-TELECOM-ANDROID

Ако все още пазите своя Nexus One поради сантиментални причини, може би е време да го забравите. Според потребители на Reddit и 91mobiles Google вече няма да ви позволява да влизате в приложенията й на устройства с Android 2.3.7 Gingerbread или по-ниска версия след 27 септември.

Все още ще можете да използвате телефона, но ще трябва да го актуализирате , ако искате да избегнете големи проблеми с Gmail или Google Maps например. Прекъсването на поддръжката е нужно за защита на поверителността на акаунта, твърди компанията в имейл до клиентите си.

Разбира се това прекъсване няма да повлияе върху ежедневната употреба на много хора. Gingerbread и по-ранните версии на Android имат много малък дял на използване и от години са включени в категорията “други”, а хардуерът на подобни стари устройства не може да се справи с много съвременни задачи.

Това обаче отбелязва рядък случай, когато Google прекъсва основна функционалност за по-старите версии на Android, а не само актуализациите на операционната система или функциите на Play Services. Така компанията задава един вид базова линия – ще ви трябва устройство, актуализирано през последното десетилетие, за да получите елементарна поддръжка.

Що се отнася до сантиментите, свързани със стари устройства като Nexus One например, спокойно можете да ги оставите в кутията като скъп спомен, който ще показвате на внуците си. Те обаче ще си останат само спомен за отдавна отминали времена след 27 септември тази година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !