Google Maps прави виртуалните разходки още по-интерактивни

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 29 септември 2022 в 16:39 973 0

Google Maps Immersive View

Снимка Google

Google Maps Immersive View

Google Maps е истинско съкровище за всеки който иска да опознае света, при това без да напуска стаята си. Поради тази причина, технологичният гигант развива различни компоненти за своята картова платформа – Street View, Earth и др. Поредното надграждане на системата включва цели четири ъпдейта. Едно от тях е представеното през май Immersive View, което предлага детайлен виртуален 3D и фотореалистичен поглед върху определени части на света. Тази функционалност вече ще е налице в Google Maps за смартфони и ще обхваща 250 забележителности по целия свят.

Тя ще бъде допълнена с различна полезна информация. Проверка на времето и климатичните условия, натоварването по пътищата около съответното място, възможности за паркиране и детайли за заобикалящите сгради и местности. Например, ако посещавате Сан Франциско и искате да посетите известния стадион за бейзбол Oracle Park. Immersive View ви дава изглед на целия обект и като приближите можете да разгледате ресторантите около него. Идеята на Google е да придадат още по-голяма добавена стойност за туристически обекти и бизнеса около тях. Докато предоставят по-голямо удобство за потребителите и подобрят възможностите за планиране на обиколки и екскурзии.

Google доста бързо добавя нови забележителности към Immersive View, както и функционалности. Подобрението е налично от юли за телефоните Pixel на технологичния гигант, като постепенно ще бъде наличен и за останалите Android устройства. През лятото, компанията разполагаше само със 100 обекта с Immersive View, като те вече са увеличени на 250. С подобно темпо, както и с облитането на самолети на Google над България през лятото, може скоро да очакваме и наши родни кътчета да бъдат добавени.

Подобрения има и в Live View на Google Maps – функция, с която с помощта на камерата заснемате около вас и приложението помага да ви ориентира. Използва се добавена реалност (AR), която наслагва допълнителна информация върху изображенията от камерата. Google добавя намирането на ресторанти и банкомати, като засега тази функционалност ще е налична в големите метрополиси, като Токио, Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон и др.

Към ъпдейтите на Google Maps има и няколко по-малки и не толкова атрактивни добавки. Едната е възможността да се определи „вайба“ или настроението на квартала. То ще се определя от различна обратна връзка, отново за заведения, забележителности и възможности за посещения.

Всичко това поставя на равни начела и дори с едни гърди напред Google Maps спрямо конкуренти като Apple Maps, например. Друг е въпросът доколко потребителите използват тези функционалности. Street View е полезна възможност, но дали стоят нещата така с 3D изгледите. Надеждата на технологичните гиганти е, че с развитието на 5G връзката, подобни и по-тежки функционалности ще станат част от ежедневието ни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !