Google и Qualcomm се обединяват, за да предложат четири години Android актуализации

Offnews Последна промяна на 17 декември 2020 в 07:06 4295 0

qualcomm_project_treble_android_four_years

Google се присъедини към Qualcomm, за да удължи периода, през който смартфоните могат да получават актуализации за Android, както по отношение на основните компилации, така и за ъпдейтите по сигурността.

Благодарение на това партньорство, всички съвместими смартфони ще получат четири сигурни надстройки на версията на операционната система и актуализации за защита за четири години. Всичко това ще стане възможно с подобренията, направени по Project Treble, архитектурата, която позволява разработването и внедряването на актуализации на Android.

Така занапред всички нови мобилни платформи на Qualcomm, които ще се възползват от принципа на забрана на ретроактивността за SoC, ще поддържат 4 версии на Android OS и 4 години актуализации на сигурността. Всички клиенти на Qualcomm ще могат да се възползват от тази стабилност, за да намалят допълнително както разходите за надстройки, така и за стартиране и вече могат да поддържат своите устройства по-дълго време.

Направените промени в Project Treble, ще намалят времето и ресурсите, необходими за надграждане на смартфоните, задвижвани от Qualcomm, до най-новата версия на Android. Тези промени ще стартират за всички устройства, захранвани от нови Qualcomm SoC и работещи с Android 11 или по-нова версия. Преминаването към по-дълъг цикъл на поддръжка ще стартира със Snapdragon 888.

От своя страна Google драстично променя начина, по който рамките на операционната система се внедряват от ОЕМ производителите:

Това ще намали броя на комбинациите от операционна система и внедряване от доставчици, които Qualcomm трябва да поддържа за мобилните си платформи.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !