GitHub започна да блокира акаунтите на руските програмисти и разработчици

Offnews Последна промяна на 17 април 2022 в 09:48 1146 0

GitHub___headpic

На 13-ти април GitHub започна да блокира руските акаунти и към 15-ти април тази година бяха блокирани десетки акаунти на руски разработчици, както и на най-различни компании от Русия. Сред тях са акаунтите на Сбербанк и на Алфа-Банк, редица други компании и отделни програмисти.

Да напомним, че на 6-ти април медиите съобщиха че Министерството на финансите на САЩ е въвело нови тотално блокиращи санкции срещу най-голямата руска банка Сбер и най-голямата в страната частна банка Алфа-Банк. Санкциите са твърде тежки и включват замразяване на финансовите активи на тези банки и налагане на забрана на жителите и компаниите от САЩ да осъществяват какъвто и да е бизнес с тези банки.

При блокирането на личен GitHub акаунт той се отбелязва като suspended, а при блокирането на корпоративен - като flagged. При блокирането на корпоративен акаунт, достъпът до хранилищата се запазва в продължение на около два часа, но при блокирането на личен акаунт достъпът моментално спира.

Като се има предвид, че огромен брой руски компании бяха санкционирани от Министерството на финансите на САЩ, а по принцип GitHub е собственост на Microsoft, която е американска компания, то не може да се каже, че тези действия са неочаквани.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !