Германия иска производителите на телефони да предлагат 7 години актуализации за защита

Offnews Последна промяна на 07 септември 2021 в 06:32 2387 0

Smartphone-2

Към момента вашият смартфон получава пачове за защита в продължение на няколко години, но Германия иска повече. C't съобщава, че немското федерално правителство настоява Европейския съюз да изисква 7 години актуализации за защита и резервни части за смартфони като част от преговорите с Европейската комисия.

Всъщност това е с две години повече от неотдавнашното предложение на Комисията и ефективно би дало на телефоните подобен на компютър цикъл на поддръжка. И двете предложения са направени изненадващо към производителите.

Индустриалната група за застъпничество DigitalEurope, в която членуват Apple, Google и Samsung, иска задължителната поддръжка да е само три години. Що се отнася до резервните части, групата иска да ограничи изискването до екрани и батерии, а не до камери, високоговорители и други компоненти, които са уж по-надеждни.

DigitalEurope има добри доводи в подкрепа на исканията си. Докато Apple обикновено предоставя пет години редовни актуализации на функциите и сигурността, то много Android производители спират поддръжката дори и преди третата година.

Samsung се ангажира с четиригодишни корекции за сигурност тази година. Част от това решение е продиктувано от политиката за актуализиране на Qualcomm, но е ясно, че самите марки понякога са склонни да се променят.

Всъщност една такава разширена поддръжка може да е от решаващо значение. Предложението на ЕС, потенциално в сила до 2023 година, има за цел да помогне на околната среда, като ви позволи да задържите телефона си по-дълго. Самите смартфони биха останали защитени и функциониращи приблизително два пъти по-дълго от сега.

Това обаче може да е от жизнено важно значение за укрепване на мобилната сигурност като цяло. Малко над 40% от потребителите на Android работят с 9.0 Pie или по-ранна версия, според данните на StatCounter от август тази година.

Голяма част от потребителите имат устройства, които са спрели да получават актуализации за защита, или са на път да ги изгубят По-дълъг период на поддръжка би могъл да попречи на хакерите да се насочват към старите телефони, които понастоящем са оставени уязвими за постоянно, без кръпките за сигурност в по-новия софтуер.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !