Файлове изчезват от Google Drive и все още не се знае защо

Стефан Николов Последна промяна на 29 ноември 2023 в 17:40 828 0

Google Drive

Снимка Google

Потребители започнаха да се оплакват, че изчезват файлове от Google Drive

Изглежда, че в Google Drive има проблеми - започнаха да изчезват записани в хранилището файлове. Редица потребители се обърнаха към форума за поддръжка на Google, за да съобщят, че са изгубили достъпа си до някои от файловете, които са качили в Google Drive, които сега напълно са изчезнали от облачната услуга. Google препоръчва ако сте засегнати, да не правите никакви промени в Google Drive, докато компанията проучи проблема.

Във форума на Hacker News на YCombinator бе обявено, че южнокорейски потребител пръв се е обърнал към уеб сайта за поддръжка на Google, за да съобщи, че всички негови файлове от периода след месец май 2023 г. са изчезнали от неговия Drive. Те не са налични в нито една папка, нито се виждат в кошчето. Структурата на папките също се е върнала в състоянието, в което е била през май 2023 г. Потребителят заявява още, че никога не е споделял своите файлове или Диск с никого другиго. Това изключва възможността първоначалният собственик на файловете да ги е изтрил или да не ги е споделил. Потребителят е преминал през множество стъпки за отстраняване на неизправности, като Google не е успяла да разреши проблема.

Доброволец от Google Support е успял да получи изявление от представител на компанията, в което се посочва, че те разследват случая и че са получили сигнали и от други администратори на Google Drive, които имат подобни оплаквания. В същото време в изявлението се пояснява, че не трябва да се прави опит за самостоятелно възстановяване на Диска: "Не препоръчваме също така да се правят промени в кореновата папка/Data, докато чакаме инструкции от нашите специалисти!)."

Изданието Android Police допълва, че междувременно нови и нови потребители на Google Drive се присъединяват към оплакванията, като отварят допълнителни теми за поддръжката. Един от потребителите съобщава, че е изгубил напълно няколко ключови елемента в своя Диск, които по същия начин не са споделени с никого и не се виждат в кошчето или в редакциите. Друг казва, че може да вижда само папките и подпапките за някои файлове в своя Drive, но не и самите файлове.

За съжаление в нито един от тези материали не е посочено откъде точно произтичат тези проблеми. Не е ясно дали файловете липсват от уеб версията на Google Drive или от приложението му, или са изчезнали само от синхронизираните папки на компютрите. Възможно е някои от засегнатите потребители да не са проверили всички места, на които са достъпни файловете им, което бихме ви препоръчали да направите, ако сте засегнати.

"Всеки месец плащам допълнителни пари, за да съхранявам своите папки с файлове в електронния облак, за да ги запазя по-добре. А сега цялата ми работа изглежда е загубена и това е просто катастрофа", пише ядосан потребител на Google Drive.

В същото време не бяха открити промени в логовете за активност на засегнатите акаунти. Това означава, че потребителите не са изтрили собствените си данни по погрешка, а причината е някакъв срив в услугата и синхронизацията на данните между локалните устройства и облака на Google.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !