Facebook въвежда криптиране на съобщенията в Messenger и Instagram

Offnews Последна промяна на 16 август 2021 в 06:15 189 0

Тъй като видеообажданията вече са основна част от живота ни по време на пандемията, Facebook се заема да направи повече за защитата на платформата си Messenger. Социалната мрежа обяви, че криптирането от край до край идва за гласовите и видео разговори, направени в приложението Messenger, които не са включени вдигиталния дискурс за поверителност.

Криптирането е вид защита, която гарантира, че съобщението може да бъде видяно само от неговия изпращач и получател. Има само едно условие – да активирате криптиране, което означава, че вашите обаждания теоритичон ще са уязвими за хакване на данни, освен ако не включите тази нова функция.

Това е същият подход, който Facebook използва с текстовите чатове в Messenger, като ги обозначава като “Secret Conversations” в приложението и ги прави странно объркани за активиране. Когато не е разрешено криптиране по подразбиране, голям брой чатове в Messenger са по-малко защитени, отколкото биха могли да бъдат и това вероятно ще се случи и с гласовите и видео разговори.

Освен това шифрованите разговори получават и някои нюансирани изчезващи опции за съобщения. Messenger позволи на потребителите да настроят съобщенията да изчезват след известно време, но вместо да бъдат заключени на стъпки като 1 час и 24 часа, те ще могат да избират между 5 секунди и 24 часа.

Facebook обяви, че ще тества същото в групови обаждания в близко бъдеще. Също така в графата “очаквайте скоро” е криптирането на лични съобщения в приложението Instagram. Функцията ще започне да се разпространява като ограничен тест в определени държави, като следва и двете страни в разговора да я включат, подобно на Messenger.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !