Ето как може да се включи анимацията на зареждането на Windows 10X в обикновената Windows 10

Offnews Последна промяна на 22 януари 2021 в 15:22 7400 1

В началото на тази седмица излезе почти финалната версия на Windows 10X. Сред многобройните визуални промени е добавена и нова анимация, която се показва при зареждането на операционната система и която не бе променяна още от 2012 година. На мястото на старите въртящи се кръгчета е поставен въртяща се дъга от WinUI 3. Оказа се, че не е необходимо да се чака идването на голямото обновяване Sun Valley, което ще предложи тотален редизайн на Windows 10, както и не се налага инсталирането на ОС Windows 10X, за да се види новата анимация при зареждането на операционната система.

Преди да експериментирате със своето компютърно устройство, убедете се, че операционната система е обновена до версия 19587 или по-нова. Освен това се препоръчва създаването на точка на възстановяване на Windows, за да се избегне възможен срив на системата. Ето какво трябва да се направи:

  • Отворете редактора на системния регистър чрез Win + R – regedit.
  • Преминете към адрес HKEY_LOCAL_MACHINESystemContolSet001Control.
  • Създайте новия ключ BootControl (папка в дървовидната структура на системния регистър).
  • В дясната част на току-що създадения ключ кликнете с десния бутон на мишката и създайте параметъра 32-bit DWORD с име BootProgressAnimation и значение 1.
  • Рестартирайте компютъра.

https://youtu.be/EIZen3553Ts

Ако искате да върнете всичко както е било преди, просто изтрийте новосъздадения BootProgressAnimation.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2021 в 11:37

[…"> Windows хакер с никнейм ADeltaXForce, успя да инсталира ОС Windows 10X на Microsoft Surface Pro 7 и осигури пълноценното функциониране […">