Discord принуждава потребителите да сменят потребителските си имена

Мария Иванова Последна промяна на 08 май 2023 в 16:18 453 0

Discord Names

Снимка Discord

Discord принуждава потребителите да сменят потребителските си имена

Популярното чат приложение Discord ще претърпи сериозна актуализация през следващите седмици, става ясно от публикация в блога на компанията. Промяната се състои в премахването на четирицифрения код в края на потребителските имена, който досега отличаваше хората, избрали еднакви такива.

Тази промяна ще принуди всеки потребител на платформата да избере ново уникално за него потребителско име. Всяко ново потребителско име ще започва със знака “@” и ще може да съдържа малки букви, цифри, точка или подчертаване. Няма да се допускат специални символи, интервали, емотикони и знаци на кирилица.

В блог публикацията на Discord се признава, че актуализацията цели да доближи приложението до други социални мрежи, като Twitter и Instagram. След нея то ще прилича най-много на Twitter, тъй като потребителите ще имат уникални потребителски имена, започващи с “@” и публични имена, които не са уникални.

Потребителите на Discord ще могат да направят промяната постепенно "през следващите седмици", за което ще получат предварително уведомление от платформата. С приоритет ще бъдат поканени по-дългогодишните потребители, които ще могат по-скоро да си изберат ново име. От компанията уточняват, че старите потребителски имена ще продължат да съществуват като псевдоними и притежателите им ще могат да бъдат откривани и чрез тях.

Съоснователят на Discord Станислав Вишневски уточнява в блог публикацията, че осъзнава колко голяма промяна за потребителите е това и уверява, че ще бъде направено всичко необходимо, за да премине тя гладко и без затруднения. "Смисълът на тези промени е, че искаме да направим много по-лесно за вас и за всички нови потребители, които идват в Discord, да се свързвате и да се срещате с приятели. Знаем, че вашето потребителско име и идентичност са важни, и разбираме, че някои от вас може да не харесват тази промяна и да не са съгласни с нея" - посочва още той.

В блог публикацията на Discord се уточнява, че първоначалната цел на четирицифрените тагове е била потребителите да могат да избират каквото си искат потребителско име. Постепенно обаче това се е превърнало в "технически дълг" за компанията, а потребителските имена са станали "твърде сложни или неясни", за да могат хората да ги запомнят.

Вече не липсват и разочаровани потребители, които се оплакват, че след актуализацията откриването на хора ще стане твърде лесно. Много абонати са използвали Discord като лично чат приложение и не желаят да бъдат намирани в него. Не са малко и онези, които няма да могат да запазят досегашното си потребителско име, тъй като популярното чат приложение, основано през 2015 г. вече има 390 милиона потребители по целия свят. Много от тях досега са споделяли еднакви потребителски имена, разграничаващи се единствено от четирицифрения код, който предстои да отпадне.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !