Clubhuose най-сетне идва за Android след повече от година ексклузивност за iOS

Offnews Последна промяна на 10 май 2021 в 07:35 7413 0

След повече от година ексклузивност за iOS, социалната аудио платформа Clubhuose най-сетне пуска своето приложение и за Android. То вече е достъпно в бета версия за потребителите на операционната система на Google в САЩ от вчера и им позволява да се регистрират и да участват в аудио чат стаи.

Компанията планира в следващите седмици да събира отзиви от общността, да отстранява бъгове и да добавя финални функции като плащания и създаване на клубове, преди да разгърне приложението по-широко. За другите англоговорящи пазари, Clubhouse ще пристигне за Android в следващите седмици. Потребителите извън САЩ могат да се регистрират за достъп чрез страницата на компанията в Google Play и ще бъдат уведомени когато приложението е достъпно за техния регион.

Clubhouse обаче посочва, че платформата засега ще остане само с покани, което означава, че все още не е отворена за всички като част от усилията за поддържане на умерен растеж. През лятото компанията планира да започне миграция към милионите iOS потребители, което са в списъка на чакащите да се изгради инфраструктурата на приложението.

Въпреки ограничения достъп, Clubhouse генерира значителен интерес и наскоро беше оценена на 4 милиарда долара. От нея се интересуват множество технологични компании. Twitter вече пусна собствена функция Spaces, Discord добави Stage Channels, а Facebook, Spotify, Slack, Linkedin и Reddit са на различни етапи на добавяне на подобни само аудио функции в своите услуги.

Clubhouse признава в публикацията си, че обявявайки приложение за Android, платформата е нараснала по-бързо от очакваното. Това има своите недостатъци, тъй като натоварването на системите причинява прекъсвания на сървърите, проблеми с уведомленията и надхвърля границите на алгоритмите за ранно откриване.

Именно заради тези проблеми, компанията ще се насочи към наемане, поправяне и изграждане на инфраструктурата, вместо към срещи с общността и продуктови функции. След повече от година съществуване, Clubhouse насочва вниманието си към привличане на създатели в своята платформа и наскоро обяви програма за финансиране.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !