Cellebrite отказа да доставя в Русия своето оборудване за хакване на смартфони

Offnews Последна промяна на 20 март 2021 в 09:11 5710 0

Cellebrite

Израелската компания Cellebrite отказа съвместната работа с руските и белоруските специални служби. Cellebrite е известна с това, че произвежда и продава оборудване със специализиран софтуер за хакването на всякакви мобилни устройства.

Cellebrite обясни своя отказ с това, че специалните служби на Русия и Белорусия използват нейното оборудване не за разследване на престъпления, а за проникване в смартфоните, включително и iPhone на дейци на опозицията, на ЛГБТ активисти и представители на етническите малцинства, а това означава че те извършват незаконни дейности в ущърб на гражданите на тези две държави.

Генералният директор на Cellebrite Йоси Кармил заяви: "Cellebrite помага на правоохранителните органи и организации да направят нашия живот по-безопасен, като им предоставя високотехнологични решения за законно получаване на цифрови доказателства в рамките на криминалните разследвания и гражданските процеси. В рамките на нашите стандартни бизнес операции, ние редовно преразглеждаме и обновяване нашата политика, за да гарантираме, че работим по общоприетите международни правила и норми".

Cellebrite закупува от хакерите и специалистите по информационна безопасност информация за различните уязвимости тип нулев ден, които са неизвестни на разработчиците на операционните системи и приложения, както и на производителите на мобилните устройства. След този отказ, руските и белоруските специални служби ще трябва да проникват в смартфоните само с остарели версии на операционните системи или да търсят други начини за закупуването на това специализирано оборудване.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !