Beeper най-накрая изглежда се отказва от битката си с Apple

Павлин Луканов Последна промяна на 23 декември 2023 в 15:04 1291 0

Beeper

Снимка Beeper

Beeper

Подготвяме тази публикация с важното уточнение, че информацията не касае в много голяма степен потребителите у нас. Това е така, тъй като тя е свързана с чат услугата на Apple iMessage, която е много популярна в САЩ, но у нас по-скоро се използват външни приложения за чат като Viber, Messenger и WhatsApp, които са междуплатформени и не ограничават потребителите. Все пак обаче информацията е показателна за политиките на големите технологични компании като Apple.

В този ред на мисли поглеждаме към едно интересно решение, което предизвика сериозен интерес, тъй като добави поддръжка за iMessage към Android, но за съжаление за кратко, тъй като услугата беше блокирана от Apple. Става дума за платформата Beeper, която обяви пореден фикс на решението си, след като предходните бяха блокирани от компанията от Купертино. Beeper обяви, че спира с опитите да намери заобиколни решения и ще се фокусира върху дългосрочната си цел да изгради „най-доброто чат приложение“.

От платформата споделят, че всеки път когато Apple блокира системата им, Beeper Mini, това води до спад в доверието на потребителите. От там също така посочват, че колкото и да искат да се борят за продукта си истината е, че не могат да спечелят играта на котка и мишка с най-голямата компания.

Припомняме, че всичко започна с анонса на Beeper Mini, като беше необходимо само инсталиране на приложението и доста опростен процес, но с времето се превърна в доста по-сложна процедура, това е така заради бързите париращи удари на Apple. Така се стига и до най-новия фикс, в който се изисква използването на собствен или нает отключен (jailbroken) iPhone, както и Mac или компютър с Linux. Потребителите могат да ползват услугата след като минат процедура по получаване на регистрационен код, но освен това iPhone-ът трябва да бъде постоянно включен и с връзка към интернет.

Доста вероятно е обаче Apple да реши и да блокира дори този усложнен процес, като от Beeper споделят, че не предвиждат нови решения ако това се случи. Основната причина заради, която Apple предприема блокирането, е твърдението, че приложението е насигурно, тъй като връзката с iMessage е с отворен код и всеки може да модифицира кода.

Според Beeper Apple би трябвало да може да толерира последния метод, но предстои да видим дали това ще е така наистина. От компанията не коментират ситуацията. Beeper в крайна сметка считат, че имат моралното право да предложат услугата, но изглежда все по-вероятно да се откажат ако и последният им опит бъде пресечен.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !