Базираната на глас платформа за чат на Twitter, наречена Spaces, вече работи

Offnews Последна промяна на 21 декември 2020 в 07:05 4239 0

След като наскоро пусна нов инструмент за контрол на коментарите и в опит да насърчи по-смислени диалози, Twitter представи своята функция за чат, наречена Spaces. В момента Spaces е достъпна за малък брой потребители, които ще я тестват и въз основа на техните отзиви, ще бъдат нанесени някои поправки в по-широката публична версия.

По същество Spaces е групов чат, базиран на глас, който може да бъде иницииран от потребител, позволявайки на приятели и последователи да се присъединят към разговора. Инициаторът на чата може да контролира присъединяването и възможността за говор на участниците, като модерацията изглежда е основният фокус на Spaces.

Що се отнася до функциите, тестовата група понастоящем може да използва реакции, подобни на жестове с ръце и да споделя туити в чата. Освен това потребителите могат да докладват и блокират други участници, ако счетат тяхното поведение за неподходящо. Twitter посочва, че тества и много ранна версия на транскрипция на живо за Spaces.

Скрийншоти в мрежата предполагат, че потребителите ще бъдат уведомени за текущ разговор в Spaces, организиран от друг човек, когото следват, със съобщения в горната част на екрана. Освен това, когато се присъединят към чата, те ще могат да избират дали това да се случи като говорители, или като слушатели.

Twitter приема тестови предложения от потребители, които се интересуват от функцията и активно търси обратна връзка, за да я подобри допълнително. Към момента няма яснота кога Spaces ще бъде пусната в по-широка публична версия, но това звучи като интересен начин за провеждане на дискусии в платформата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !