Българската ERP система ERP.net вече работи в четири държави

Offnews Последна промяна на 30 септември 2021 в 14:54 541 0

Ivan Arventinski1

 

Българската система за управление на бизнеса ERP.net много скоро ще се сдобие с UK VAT модул за обслужване на ДДС на пазара във Великобритания. Той служи за подаване на ДДС декларации (VAT Return) към местната администрация HMRC за фирми, регистрирани в Обединеното Кралство. Новият модул ще бъде включен в ERP системата в нейната Версия 2022, която излиза през февруари 2022 година.

 

Разработката засилва позициите на българската компания на Острова, където тя вече има работещо дъщерно дружество – ERP.net Corporation, както и реализирани проекти.

 

Тази стъпката е част от дългосрочната стратегия за международна експанзия на софтуерната фирма. Тя вече има внедрявания в четири държави извън България. Това са Северна Македония, Сърбия, Великобритания и САЩ. Очаква се в началото на следващата година компанията да стартира дейност също в Румъния и Германия.

 

Освен това, в новата версия ще бъде включена и поддръжка на често използвани търговски похвати и видове данъци като Construction Industry Scheme (CIS), Reverse Charge, Postponed VAT, Retention и т.н.

 

„Целенасочените инвестиции в иновации, направени от нашия екип през последните години, позволиха да създадем ERP софтуер и цялостна екосистема с приложения за него, които не отстъпват по нищо на най-добрите световни продукти в бранша. Затова и разширяването на дейността ни на международния пазар е съвсем естествена следваща стъпка в нашето развитие. И интересът, който все повече компании от различни държави вече проявяват към нашия софтуер, показва, че сме на прав път“ - заяви Иван Аржентински, управляващ съдружник в българската софтуерна компания.

 

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !