AV-Comparatives публикува своя рейтинг на антивирусния софтуер

Offnews Последна промяна на 17 април 2022 в 10:20 907 0

EP_5b2ffimage_story

Независимата австрийска компания AV-Comparatives, широко известна със своите тестове и оценка на антивирусния софтуер, публикува своя отчет за месец март тази година. Интересно е, че в него се казва, че антивирусното решение Microsoft Defender има едни от най-ниските показатели на ефективността на сканиране на вредоносните програми в офлайн режим - едва 60,3%. Това означава, че вградената в операционната система Windows антивирусна защита силно зависи от облачната база и не се справя добре с вирусите без наличието на интернет. По-лош резултат демонстрират единствено Panda (40,6%) и Trend Micro (36,1%).

От друга страна, показателят за ефективността на работата в режим онлайн при Microsoft Defender е много висок и достига 99,96%. AV-Comparatives провежда два теста: откриване на компютърните вируси и защита от тях. В първия случай откриването на вредоносните файлове се осъществява както в режим онлайн, така и офлайн. Във втория случай - само онлайн. Оказа се, че когато работи в автономен режим антивирусната защита на Microsoft не е особено ефективна.

Но в крайна сметка AV-Comparatives дава на Microsoft Defender високата оценка Advanced+, каквото получават също и антивирусните решения на Avast, AVG, Avira, Kaspersky, McAfee и NortonLifeLock. Въпреки това, добре е да се знае, че без интернет антивирусната защита на софтуерния гигант е доста слаба.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !