Apple преработва приложенията си за Windows

Павлин Луканов Последна промяна на 11 февруари 2024 в 18:04 508 0

Apple

Снимка OFFNews

Apple преработва приложенията си за Windows

Ако сте сред потребителите използващи iPhone и компютри с Windows то имаме добри новини за вас. Apple преработва целия си набор от приложения за платформата на Microsoft, включително Apple Music, Apple TV и Devices, които бяха в тестови версии от над година. Заедно всички те заместват по-голямата част от функционалностите на iTunes. Освен това Apple пусна и значително преработена версия на iCloud за Windows.

Всички изброени приложения вече са налични в Microsoft Store, като част от тях са съвместими и с windows 10. Apple Music и Apple TV предлагат достъп до стрийминг услугите за музика и филми, като също така може да се добави и локално съдържание от компютъра. Приложението Apple Devices е предназначено за създаване на резервни копия на съдържанието от iPhone или iPad с възможност за възстановяване в последствие. Опцията може да е от полза при по-големи обновления и липсата на достатъчно пространство на устройствата.

Най-голямата промяна в новото приложение iCloud за Windows е в преработения дизайн. Така решението вече прилича все повече на приложение създадено специално за платформата и то за Windows 11. Добавена е поддръжка за тъмен режим в Windows 10 и Windows 11, а конкретно за Windows 11 се поддържа и опцията за създаване на цветова палитра според тапета. Първоначалната настройка също е по-лесна, но на фона на това функционалността ѝ до голяма степен е запазена.

iCloud за Windows ще синхронизира файловете с iCloud Drive, предлагайки също така синхронизация на пароли през разширение за Chrome/Edge, на отметки за Chrome, Edge и Firefox. Има също така възможности за синхронизиране на мейли, контакти, събития от календара и др. с новото приложение Outlook за Windows. Разбира се има и опция за синхронизиране с iCloud Photos, както и опция за изтегляне на HEIF изображения.
Все още обаче липсват опции като синхронизиране на бележки и подсещания, както и нейтив версии на Pages, Numbers и Keynote. Въпреки това iCloud постепенно става все по-полезно решение за потребителите.

Чрез новите си решения Apple предоставя малко по-лесна възможност за взаимодействие на мобилните си устройства с Windows. Да, разбира се интеграцията е много далече от тази със собствените и компютри и macOS, но поне има някакво развитие в тази насока. По този начин Apple се опитва да разшири и обхвата на услугите си, които се разрастват доста по-бързо от хардуерното подразделение. С наличието на адекватни приложения за Windows, компанията може да накара още повече потребители да използват решенията ѝ.

Въпреки че Apple очевидно предпочита да купувате хардуер на Apple, за да използвате услугите ѝ, предлагането на прилични приложения за конкурентни екосистеми поне гарантира, че хората, които използват комбинация от устройства, iPhone с компютър или телефон с Android с Mac или iPad, имат възможност да останат в екосистемата на Apple, вместо да използват широко съвместими приложения на трети страни.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !