Apple планира да пусне новата услуга Spatial Audio днес

Offnews Последна промяна на 07 юни 2021 в 07:09 5002 0

spatial audio

Apple планира да пусне новата услуга Spatial Audio за Apple Music днес. Функцията беше обявена миналия месец, а специален онлайн евент, посветен на Spatial Audio е насрочен за днес.

Spatial Audio позволява слушането на песни със съраунд звук за абонатите на Apple Music и може би няма да ви се наложи да чакате дълго, за да я изпробвате. Събитието, озаглавено “Introducing Spatial Audio”, ще се проведе днес в 22ч българско време, което е точно след откриването на WWDC 2021.

Въпреки, че гръмкото заглавие не гарантира, че Apple ще пусне своята нова услуга още днес, компанията вече направи официално съобщение през май и обеща тя да излезе през юни. Събитието ще започне веднага след откриването на конференцията за разработчици, а стартирането на Spatial Audio може да е част от презентацията.

Възможността да слушате песни без загуби (Lossless Audio) също ще дебютира по някое време този месец. Не е ясно обаче, дали тази опция също ще стартира днес, или е отложена за по-късно през месеца.

Какви са предимствата на Spatial Audio? Песни, смесени в Dolby Atmos, могат да поддържат Spatial Audio. “Слушането е като магия. Музиката идва отвсякъде около вас и звучи невероятно”, разказва Оливър Шусер, вицепрезидент на Apple Music and Beats в свое изявление.

За съжаление не всяка песен в Apple Music поддържа тази функция, но компанията посочва, че “хиляди” парчета осигуряват новото съраунд изживяване. Шусер обяви, че Spatial Audio е достъпна за изпълнители като J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weekend и др.

Apple Music струва 9.99 долара месечно или 14.99 долара за семеен план, а студентите могат да се възползват от абонамент от само 4.99 долара. За Spatial Audio абонатите на музикалната услуга на Apple няма да заплащат допълнително.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !