Apple отлага пускането на дигитални лични карти за следващата година

Offnews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 07:00 202 0

Функцията за дигитални лични карти на Apple трябваше да достигне до потребителите до края на 2021 година. В крайна сметка обаче, компанията ще забави пускането й до 2022 година, става ясно от актуализация на официалния сайт, посветен на iOS 15.

Функцията позволява съхраняването на идентификационни документи в приложението Wallet. Apple я обяви за пръв път по време на WWDC 2021 година през юни и заяви, че инструментът ще позволи на потребителите да добавят шофьорските си книжки или лични карти към Apple Wallet точно както го правят с дебитни и кредитни карти.

Сред първите места, които ще поддържат функцията ще са контролно пропусквателни пунктове на Администрацията за транспорта (TSA) на някои летища в САЩ. Там ще има възможност да използвате вашия iPhone или Apple Watch, за да се идентифицирате.

За целта само ще трябва да докоснете устройството върху специален четец и няма да е нужно да го предоставяте на служителите на администрацията. През септември Apple обяви, че осем щата ще поддържат функцията при стартирането й.

На първо място това ще са Аризона и Джорджия, последвани от Кънектикът, Айова, Кентъки, Мериленд, Оклахома и Юта. След това функцията ще може да бъде използвана и при търговци на дребно и на други места, които ще бъдат добавени допълнително по-късно.

Освен началото на 2022 година, компанията не споменава конкретна дата на пускане на функцията. Това, което става ясно е, че тя няма да пристигне с iOS 15.2. Тази актуализация в момента е в период на бета тестове и не включва поддръжка за съхранение на дигитални документи.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !