Apple може би работи по операционна система за интелигентни домашни устройства

Offnews Последна промяна на 08 ноември 2021 в 06:56 403 0

apple-homepod-homeos-800x431

Нова обява за работни места сочи, че Apple може би работи по операционна система за интелигентни домашни устройства, наречена homeOS. Тя ще контролира HomePod и други подобни устройства.

Всъщност гигантът вече има много интелигентни устройства под своята марка. Оригиналните HomePod, HomePod mini, Apple TV, като се очаква да представи нови слушалки за смесена реалност AR/VR следващата година.

Естествено с разширяването на портфолиото на смарт домашни устройства, компанията се сблъсква с необходимостта от операционна система, която да работи и свързва всички тях. Сега според списък с работни места, забелязан от MacRumors на сайта на Apple, компанията разработва операционна система за интелигентни домашни устройства, наречена homeOS.

Обявата за работа е публикувана на сайта още на 11 октомври. В нея се търси софтуерен инженер, а интереното е, че думичката “homeOS” вече е премахната, откакто се появи новината.

Всъщност това не е първият път, когато homeOS е забелязана на сайта на компанията. През юни друга обява за работа също съдържаше името на бъдещата операционна система, но не разкри никаква информация за нея.

Остава да видим какви са плановете на Apple за homeOS и дали тя ще дебютира с първите очила за виртуална реалност на компанията, които според слуховете се очакват следващата година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !