Anonymous публикуваха данните откраднати от Централната банка на Русия

Offnews Последна промяна на 27 март 2022 в 10:19 592 0

bank-of-Russia-hacked

Хакерската групировка Anonymous е на страната на Украйна във войната с Русия, като едновременно с това прониква в компютърната техника на държавните структури и чуждестранните компании, които не са се присъединили към санкциите и поддържат Руската Федерация. В началото на тази седмица хакерите съобщиха, че са успели да проникнат в сървърите на Централната банка на Русия и са успели да копират около 35 хиляди файла. Още тогава те обещаха, че ще публикуват в Глобалната мрежа откраднатите данни, а сега стана ясно, че са удържали на думата си.

В своята Twitter страница те публикуваха информация, че са качили документите във вид на архивен файл с големина 28 GB в различни интернет места и ако някой се опита да ги блокира, те са готови да публикуват в уеб пространството многобройни нови линкове. Специалисти на BBC проучиха едно от тези файлове хранилища и заявиха, че там са записани стотици одиторски доклади и най-разнообразни данни за собствениците на различните руски банки.

В хранилищата има записано и видео на Anonymous, в което се казва следното:

"Путин, нито една твоя тайна не е защитена. Ние сме навсякъде - в твоя дворец, там където се храниш - ние сме на твоята маса, там където спиш - ние сме в твоята спалня. Сега ние публикуваме хиляди документи на Централната банка на Руската Федерация".

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !