Android 12 може да дебютира на 4 октомври

Offnews Последна промяна на 13 септември 2021 в 14:12 259 0

Android 12 20

Разработката на Android 12 отнема повече отколкото тази на предходните версии на операционната система. Краят и на това обаче се вижда.

Редакторът в XDA Developers, Mishaal Rahman, твърди, че Google планира да пусне AOSP (Android Open Source Project) версията на Android 12 на 4 октомври. Тъй като компанията често пуска завършения си софтуер по същото време като AOSP, собствениците на смартфони Pixel най-вероятно ще имат достъп до Android 12 именно от тази дата.

Ако това се осъществи е и подготовка на компанията за анонса на Pixel 6. Google не може да пусне новата си серия смартфони без Android 12. Затова е малко вероятно Pixel 6 да се появи преди тази дата.

Няма да е изненада ако хардуерната премиера е по-късно през октомври. Затова ако използвате Pixel бъдете в готовност за новия софтуер.

И докато някои производители са бързи с обновленията и пускат новата версия на операционната система до съвместимите модели в рамките на седмици, при други това може да отнеме месеци.

Така например Samsung започна разпространението на Android 11 през декември 2020, което е три месеца след официалната ѝ премиера. Google направи доста усилия през годините, за да улесни процеса по обновление.

Все пак обаче на компаниите им отнема доста време, за да приложат собствените си графични интерфейси върху стоковата операционна система.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !