Аналитичният софтуер Tableau за девета поредна година е лидер при Business Intelligence платформите

Offnews Последна промяна на 02 март 2021 в 10:41 6141 0

Tableau

Системата за бизнес анализи Tableau за девета поредна година заема лидерското място в престижната годишна класация Gartner Magic Quadrant на аналитичните и Business Intelligence платформи. Тя се изготвя от независими експерти, които оценяват софтуерните системи за анализ на данни според техните възможности, лекота на използване и визия за развитие. Това включва както функционалностите за изграждане на интерактивни отчети и визуализации на данните, така и тяхната способност да използват технологии като машинно самообучение (machine learning) и изкуствен интелект (artificial intelligence – AI).

Предимствата на Tableau

Секторът се развива изключително динамично под влияние на иновациите и водещите системи вече са в състояние да осигурят на потребителите подходящата за тях информация, изводи и анализи, на база на фактори като тяхната позиция или роля в компанията. Системата Tableau продължава да заема лидерска позиция както поради интегрираните в нея иновации като изкуствен интелект, така и поради това, че въпреки сложните нови технологии, навлизащи в този сегмент, тя все още е изключително лесна и интуитивна за използване, включително и от хора без сериозни технически познания“ - посочва Даниела Димова, Маркетинг специалист от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичния софтуер у нас.

Софтуерът има богати възможности в области като свързването с разнообразни източници на информация, подготовка на данните, същински анализ и представяне на резултатите от него.

Обновления

За лидерската позиция е допринесло и интензивното развитие на решението през изминалата година, когато към възможностите му са добавени над 200 нови функционалности в направления като:

- Нови и подобрени възможности за моделиране на данните и работа с информация с различни нива на детайлност;

- Автоматизиране и по-прецизно управление на източниците на данни;

- Подобрени възможности за представяне на данните в развитие;

- Нови възможности при представянето на географски данни и много други.

Интуитивен интерфейс

Елегантният и интуитивен интерфейс е запазена марка на Tableau, която прави софтуера предпочитан от широк спектър от потребители – от специалисти по анализ до бизнес потребители, които могат без усилия да открият в данните отговори на въпросите, които ги вълнуват. Решението позволява с лекота да се анализират данните в дълбочина, да се изследват причинно-следствени връзки, както и гъвкаво да се трансформират отчети, изградени графики и да се променя самата посока на анализа, без да се налага да се започва отначало.

Tableau Prep съкращава драстично времето за подготовка на данните

Семейството на Tableau предлага решения, насочени към разрешаване на различни проблеми, с които потребителите се срещат при работата си с данни. Tableau Prep успешно се справя със задачата да съкрати значително и да автоматизира трудо- и времеемките процеси по изчистване и подготовка на данните за анализ. То е сред предпочитаните от потребителите системи за предварителна подготовка на данните, според проучването Gartner Peer Insights “Voice of the Customer” Data Preparation Tools. Клиентите в сферата на финансовите анализи например го посочват за свой абсолютен фаворит.

Интелигентни анализи и прогнози

Като лидер в своя сектор, Tableau интегрира в решенията си разнообразни приложения на машинното самообучение и изкуствения интелект за по-пълноценното използване на данните. Функционалности като Ask Data и Explain Data отдавна помагат на бизнес потребителите да получат отговори на въпросите си и да вникнат в причинно-следствените връзки, които стоят зад данните. А още първата нова версия на Tableau през тази година ще представи нови AI функционалности в посока създаване на още по-прецизни прогнози в реално време.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !