Аналитичната система Tableau допълва анализите с нови възможности на вградения изкуствен интелект

Offnews Последна промяна на 07 май 2021 в 14:16 5596 0

Tableau-2021.1

Новата версия на системата за бизнес анализи Tableau предлага допълнителни функционалности за изкуствен интелект (AI - Artificial Intelligence), както и много други нововъведения. Tableau 2021.1 е първата за тази година актуализация на аналитичния софтуер, който за девета поредна година заема своето място сред лидерите в BI (Business intelligence) сектора. Интеграция на Tableau с решението Einstein Discovery, добавяне на бързи LOD (Level of Detail) калкулации, унифициран център за известия, както и подобрения в интеграцията с облачната услуга Azure са сред останалите новости в системата.

 

“Изкуственият интелект навлиза все по-бързо в управлението на компаниите и участва все повече във вземането на решенията. Това от своя страна може значително да подобри ефективността на бизнес организациите. В тази посока са насочени усилията на Tableau и новата версия увеличава тези възможности чрез интеграцията с мощния инструмент за моделиране на прогнози Einstein Discovery, която дава на ръководителите по-широк поглед върху бъдещето на техните компании” - посочва Даниела Димова, Маркетинг експерт от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичния софтуер за страната ни.

 

Интеграция с Einstein Discovery за по-прецизни прогнози

 

Инструментът за моделиране Einstein Discovery, част от портфолиото на Salesforce,  се основава на самообучаващи се AI алгоритми, които позволяват създаването на прогнозни модели без писане на код. Интеграцията с Tableau дава възможност тези модели да бъдат „вкарани“ в анализи, отчети и графики и позволява на всички потребители в рамките на организацията да се възползват от тях при работата си с данните.

 

Бързи LOD калкулации, само с един drag-and-drop

 

Новата версия на Tableau за първи път представя и така наречените бързи LOD (Level of Detail) калкулации, които значително улесняват сложните анализи. Този тип калкулации са популярен метод за анализ на данни с различно ниво на детайлност, а сега използването им става още по-лесно. Благодарение на новата функционалност в Tableau 2021.1, само с няколко клика с мишката потребителите могат да генерират автоматично този тип сложна калкулация и да я приложат незабавно към данните, които обработват.

 

Унифициран център за известия

 

Това е поредното нововъведение в Tableau 2021.1, което улеснява потребителите, събирайки всички важни известия и аларми на едно място. В обновения Информационен център в Tableau Server / Tableau Online потребителите могат не само да проследят всички известия и коментари, свързани с ключови промени в данни, анализи и отчетите, които ги вълнуват, но и да зададат своите предпочитания за получаване на тези известия.

 

Още по-добра интеграция с Azure

 

През последните години облачната услуга Azure на Microsoft е сред най-често използваните източници на данни за бизнеса. За да улесни потребителите си, Tableau непрестанно развива интеграцията на своите аналитични решения си с Azure, като последната версия на софтуерната система добави възможността за директна връзка с данни, разположени в Azure SQL Database и Azure Data Lake Gen 2.

 

Допълнителни нововъведения

 

Tableau 2021.1 предлага също подобрения в областта на работата с картите и географски данни, както и нови възможности в Tableau Catalog. В добавка, софтуерът има обновена галерия, позволяваща по-интуитивна работа с конектори към данните и външни разширения, както и много други разнообразни възможности.

 

Новата версия на водещото аналитично решение Tableau може да бъде тествана напълно безплатно в рамките на 14 дни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !