Amazon разработва ново приложение за спортен стрийминг

Мария Иванова Последна промяна на 30 декември 2022 в 15:10 1712 0

Amazon

Снимка Amazon

Amazon разработва ново приложение за спортен стрийминг

Технологичният гигант Amazon разработва свое собствено приложение за спортен стрийминг. Според The Information, новото приложение ще подсили спортното съдържание, което в момента е включено в основната Prime Video платформа на компанията.

Настоящото спортно съдържание на Amazon включва ексклузивни права над срещите от Националната футболна лига (NFL), някои мачове от Висшата лига, както и бейзболните състезания на Yankees. Технологичната компания се стреми да инвестира и в ново спортно съдържание, което да допълни спортните ѝ токшоута както на Prime Video, така и на поддържаната от реклами стрийминг услуга Freevee.

Като се имат предвид високите разходи, свързани с правата за стрийминг, не би било изненадващо, ако Amazon въведе отделна абонаментна такса за спортното си приложение. Възможно е също компанията да реши да предложи отделен абонаментен план за спортното си съдържание.

Плановете на Amazon за самостоятелно спортно приложение идват на фона на намаляване на разходите и премахване на съществуващите нерентабилни подразделения.

Те също предполагат, че компанията търси нови възможности за инвестиции и реализиране на допълнителни приходи. Наскоро главният изпълнителен директор Анди Джаси потвърди това като нарече стрийминга на спорт „уникален актив“, в който Amazon ще продължава да инвестира.

Amazon не е единствената голяма технологична компания, която инвестира в спортно съдържание на живо. Тя е изправена пред нарастващата конкуренция от страна на други технологични гиганти, които също са сключили сделки за стрийминг на спортно съдържание.

Сред тях са стрийминг платформата YouTube, която наскоро получи права за предаване на живо на срещите на NFL. От друга страна, Apple получи правата върху срещите от бейзболната и футболната (сокър) лига на САЩ.

Не е известно кога Amazon планира да пусне новото си спортно приложение. Не е изключено също компанията да реши да отложи изцяло плановете си, свързани с него.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !