Adobe тества нов уеб базиран аудио редактор (Видео)

Offnews Последна промяна на 22 декември 2021 в 10:29 406 0

Shasta

Проектът Shasta на софтуерната компания Adobe е уеб базиран аудио редактор, задвижван от изкуствен интелект. Новият инструмент за сега е безплатен и може да направи записването и редактирането на подкасти много по-лесно и по-достъпно.

"Проектът стартира в Adobe Labs, за да помогне на хората да редактират аудио в мрежата" - обяснява Марк Уебстър, ръководител на аудио продуктите на Adobe. Той допълва, че резултатът е инструмент, базиран на браузър (Google Chrome) за създаване и редактиране на аудиозаписи във визуален интерфейс без нужда от професионално оборудване или други усъвършенствани инструменти.

Shasta има и филтри, базирани на AI, които могат да подобрят качеството на звука или автоматично да премахнат паразитни думи като "хм", "ами" и др. Инструментът поддържа и дистанционно записване, така че гост-говорителите могат лесно да се присъединят към записите. Софтуерът ще се справи със синхронизирането на клиповете, дори при наличието на лоша интернет връзка.

Новият инструмент на Adobe е предназначен най-вече за записването на подкасти. Но той може да се използва и за гласови записи, видеоклипове и други проекти с аудио компонент.

За сега софтуерът е в "ранен алфа" етап и в момента Adobe събира обратна връзка от тестери. Компанията не уточнява кога инструментът ще е достъпен за по-широка употреба.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !