Adobe Express пусна безплатни AI инструменти, за да конкурира Canva

Мария Иванова Последна промяна на 18 август 2023 в 15:47 373 0

Adobe Express

Снимка Adobe

Adobe Express пусна безплатни AI инструменти, за да конкурира Canva

След няколко месеца тестове в бета версия, Adobe обяви пускането на обновеното си приложение за дизайн Adobe Express, което може да се използва на компютър през уеб. То включва задвижвани от изкуствен интелект инструменти за генериране на изображения и ефекти чрез текстови описания на над 100 езика, включително и български.

Благодарение на генеративния AI модел на Adobe - Firefly, потребителите на Express вече могат да премахват фона на изображенията автоматично, както и да създават прости анимации чрез гласови команди. Те също така могат още да импортират и подобряват PDF файлове, като им добавят текст, изображения, фонове, фирмените лога и др.

С актуализацията Adobe Express позволява бързо и лесно създаване на шаблони за постове в социалните медии, плакати, редактиране на видеоклипове и много други нови функции. Платформата може да се използва и за създаване на флаери, автобиографии, банери и лога, както и видеоклипове за Reels и TikTok.

Целта на Adobe Express е да направи създаването на визуално съдържание достъпно дори и за хора без професионален опит в дизайна. Платформата, която софтуерният гигант пусна през 2021 г., се конкурира с други дизайнерски приложения като Canva и Microsoft Designer.

Специфичните ѝ функции, базирани на генеративен изкуствен интелект, са в разработка от юни тази година. Изглежда, че с тях Adobe все още се опитва да навакса преднината на дизайнерското приложение Canva, което първоначално привлече вниманието със своя инструмент за автоматично премахване на фона. Но лесният му интерфейс бързо го превърна в предпочитана алтернатива на по-сложния софтуер за редактиране на изображения Adobe Photoshop.

“Новият Express променя начина, по който хората превръщат идеите си в изключително съдържание и това е само началото за вълнуващите иновации в областта на създаването на изображения, дизайна, видеото, аудиото, PDF файловете и още много други” - посочва Говинд Балакришнан, старши вицепрезидент на Adobe Express в публикация в блога на компанията.

Също както при Firefly, Adobe уверява, че платформата е безопасна за комерсиална употреба, тъй като е обучена върху съдържание, което компанията притежава.
Всеки може да използва най-новата десктоп версия на Express безплатно през уеб. Компанията планира скоро да я внедри и за мобилни устройства.
Съществува и Express Premium план, който струва 9.99 долара на месец и разбира се включва повече функционалности като премиум шаблони, облачно съхранение и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !