Според непотвърдена информация южнокорейският гигант Samsung може да прекрати една от най-успешните си серии смартфони – Galaxy Note. При това – още от следващата година, което означава, че излезлият преди няколко месеца Galaxy Note 20 може да се окаже последното устройство от тази продуктова фамилия.

Информацията беше съобщена от Reuters, но все още не е потвърдена официално от корейската компания. Според източника на информационната агенция, като минимум няма да видим нов Note модел през 2021 година. Вместо това Samsung ще се фокусира върху развитието на Galaxy S серията, както и новата линия телефони със сгъваеми дисплеи, която до момента включва Z Flip и Z Fold.

Една от запазените марки на Galaxy Note серията – стилуса S Pen – обаче няма да изчезне напълно. Занапред умните писалки ще бъдат съвместими както с новите Galaxy S смартфони, така и с бъдещите модели със сгъваем екран.

Ако информацията за спирането на Galaxy Note серията се потвърди, възможна причина за това би била спадът в търсенето на телефони от висок клас, поради пандемията от коронавирус. От друга страна е възможно компанията да се стреми да вложи повече усилия в налагането на моделите със сгъваем дисплей и съответно да използва за тази цел ресурсите си за разработка и производство, които щяха да бъдат насочени към следващия модел Note.

При всички случаи Note ще си остане серия без аналог в сегмента на смартфоните, със своите дисплеи, значително по-големи от повечето модели на пазара, с множеството си функции, стимулиращи креативността и разбира се – с S Pen стилуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *