Разработчикът на онлайн бизнес софтуер Salesforce подписа договор за придобиване на платформата за корпоративен чат и сътрудничество Slack. Сделката, която се очертава като една от най-големите в ИТ бранша през тази година, е на стойност 27.7 млрд. щ. долара. Това става ясно от съобщение в Twitter акаунта на Slack.

Очаква се придобиването да бъде финализирано през второто тримесечие на следващата година, когато то трябва да получи одобрение от регулаторните органи.

Основателят и главен изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфлай ще продължи да ръководи компанията, която занапред ще бъде подразделение в рамките на Salesforce. Самата платформа обаче ще бъде интегрирана в облачните решения на Salesforce и освен това ще се превърне в новия интерфейс на платформата за управление на отношенията с клиентите Salesforce Customer 360.

Както Salesforce, така и Slack се радват на сериозен ръст през последните месеци, поради нуждата от ускорена дигитализация на бизнеса, в следствие на пандемията от COVID-19. Цената, платена за Slack, е почти двойно повече от сумата, която Salesforce инвестира в придобиването на Business Intelligence софтуера Tableau миналата година – 15.7 млрд. щ. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *