Thor 303 – висококачествена механична клавиатура за геймъри (Ревю)

Александър Александров Последна промяна на 02 август 2023 в 15:12 413 0

Thor 303
Thor 303

Със своите реактивност и прецизност механичните клавиатури се превръщат във все по-предпочитан избор за геймърите, които винаги се стремят към победа. Пример за такава клавиатура е моделът Thor 303 на производителя на електроника и компютърни аксесоари Genesis. Ние имахме възможността да я изпробваме и в следващите редове ще споделим впечатленията си от този продукт.

Външен вид и дизайн

Дизайнът на разглежданата клавиатура на Genesis е впечатляващ със своя масивен алуминиев корпус в стилен бял цвят, който е допълнен от ефектно RGB осветление с PRISMO ефект. Както успяхме да се уверим сами, тя има 25 различни опции на подсветката, които предлагат разнообразни режими и атмосфера.

Производителят е направил мишката така, че да бъде максимално издръжлива за цената си. Рамката е изработена от алуминий, който ѝ придава здравина и устойчивост. Използвани са и сменяеми Outemu Brown/Red суичове, имащи живот до 50 милиона клика. Това гарантира дълготрайна функционалност и употреба на продукта за продължителен период от време.

Hot Swap технологията

дава възможност за лесна смяна на суичове, без необходимост от запояване или специални технически умения. Както успяхме да се уверим сами, всеки потребител може лесно да смени суича, изваждайки го с помощта на включена в комплекта метална скоба. По този начин клавиатурата може да се настрои според личните предпочитания на потребителя, удължавайки живота й с няколко години.

Механични суичове Outemu Brown

Thor 303 разполага с изключително прецизни механични суичове Outemu Brown, характеризиращи се с изключително бързо време за реакция и невероятно ниска точка на задействане от само 1,8 милиметра. Те изискват сила на натиск от едва 55 грама. Нашите тестове показаха, че клавиатурата гарантира изключително точен контрол и дава голямо предимство пред конкурентите в играта.

Механични суичове Outemu Red

Клавиатурата се предлага и с още един вид механични суичове – Outemu Red. Те също се характеризират с изключително бърза реакция и продължителност на живота до 50 милиона кликвания. За разлика от Outemu Brown обаче при тях точката на задействане е 2 мм., а силата на натиска, необходима за задействането им, е още по-минимална – само 45 грама. Този тип превключватели са изключително прецизни и гарантират, че притежателите на Thor 303 винаги ще бъдат една крачка пред своя опонент.

Аnti-ghosting функция

Когато става дума за игри, anti-ghosting функцията на Thor 303 работи отлично, особено за потребителите, които често натискат множество клавиши едновременно. Клавиатурата предоставя отличен контрол и прецизност, което е от изключително значение за геймърите.

Въпреки това е важно да отбележим, че единственият недостатък на устройството е, че при писане може да не бъде считано за тихо, тъй като произвежда звук при натискане на клавишите, който е типичен за механични устройства като това.

Изключителна здравина на клавишите

Вече споменахме, че клавишите на Thor 303 имат живот до 50 милиона клика. В допълнение – те разполагат и с „Double Shot“ технологията, гарантираща че клавиатурата ще остане непокътната в продължение на много години. Благодарение на неплъзгащите се гумени крачета, устройството тя запазва своята позиция, дори и при интензивен и динамичен гейминг.

Софтуер

Клавиатурата на Genesis пристига със специален софтуер, който дава на потребителите пълна свобода за персонализация на настройките. С този софтуер всеки може да избере любимия си RGB режим на подсветката, да създаде собствени клавишни комбинации, както и да настрои различни макроси и профили.

Благодарение на вградената памет, Thor 303 ще запомни всички потребителски настройки, така че дори след като бъде свързана с друг компютър, няма да е необходима нова персонализация.

Заключение

Нашите тестове потвърдиха, че Thor 303 е висококачествена механична клавиатура, насочва към геймърската аудитория. Тя предлага бърза реакция, издръжливост и прецизност, благодарение на сменяемите Outemu Blue суичове и anti-ghosting функцията си.

Също така, със специалния софтуер на клавиатурата, потребителите могат да персонализират напълно настройките си, включително RGB подсветката, макроси и профили. С вградената памет всички тези настройки се запаметяват, което предоставя удобство и мобилност на геймърите.

Съчетавайки тези характеристики, Thor 303 се явява един страхотен помощник за всеки, който иска да се наслаждава на безпроблемен геймпей и дългогодишна употреба. На пазара у нас клавиатурата може да бъде закупена на цена от около 119,00 лева.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !